İşe gitmek istememek

Hocam adam gerçekten iyi birisi. Babam yurtdışına gitti bu yaz. Ben hasta olunca direkt beni arıyordu seni hastaneye götürüyüm felan diye. Konser olunca beraber gidiyoduk iş çıkışı. Yani ben de gitmek istemiyordum orada tıraş olmaya ama babam zorladı. Zaten berber abi parayı da almadı. Kesti gönderdi para vermek istedim kabul etmedi.
1 hafta git sonra bahane bulur çıkarsın.

Kimse kimseyi zorla calistiramaz. Çalışmak istemiyorum deyip konuyu kapatacaksin. Adam seni kullanıyor, senin üstünden para kazanıp sana doğru dürüst para bile vermiyor. Ne diye kölelik yapacaksın?

Eğer çalışmak istiyorsan da günlük istediğin parayı sunacaksin, akşamına çıkışta alacaksın. Kullandırtmayin kendinizi, iş dunyasinda da utanma diye bir şey yoktur.
Bilmiyorum hocam haftaya ararsa söyleyim bari çünkü çok sıkıldım bu konudan.

Hocam gidin başka yerde çırak olun. Tek berber o değil. Yerinizde olsam tıraş bile olmam ben ona. Böyle bir riyakarlık yok.
Babam zorluyor oraya gitmemi.

1 hafta git sonra bahane bulur çıkarsın.
Bahane yok ki hocam kaç haftadır sınavlarım var diyorum. Ama şuan gerçekten var.

Hocan hayatımda geçirdiğim en berbat aylardı diyebilirim. Kölelikten farkı yok.
Ben de senle aynı durumdaydım o zamanlar babam zorlardı ben de dayanamayıp haber vermeden ertesi gün işi bırakmıştım, buradaki fark babam evde değildi öylece sıyrılmıştım.

Hocam gidin başka yerde çırak olun. Tek berber o değil. Yerinizde olsam tıraş bile olmam ben ona. Böyle bir riyakarlık yok.
Çırak olmayacağım daha. Bu sondu artık restorantlarda çalışırım parası güzel. En azından böyle 14 saat çalışmam.
Vardır hocam. Bursluluk sınavı, okul denemesi falan.
Öyle desem bu adam sınav bitince gel der. Öyle bir kişiliği var.

Çırak olmayacağım daha. Bu sondu artık restorantlarda çalışırım parası güzel. En azından böyle 14 saat çalışmam.
Hocam 16'yı doldurmuşsanız, McDonalds'da bile çalışabilirsiniz.

Öyle desem bu adam sınav bitince gel der. Öyle bir kişiliği var.

Aileniz çıkmaya izin veriyorsa çıkın gidin. Hiç çalışmayadabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı