Işık Üniversitesi yazılım mühendisliği nasıl?

hocalarının sana katacağı vizyon oluyor

Bu söze katılıyorum. Şanslıysan iyi bir hocaya denk gelirsen seni vizyon konusunda geliştirir. Ötesini çok bekleme üniversiteden.

Herhangi bir bölümü bitirip yazılımda işe girme şansın var. Benim bu güne kadar ki takım liderlerimin tamamı yazılım bölümü dışında eğitim almış kişiler. Sallıyorum Türkçe öğretmenliği gibi alakasız bölümü de bitirip kariyerine yazılım mühendisi olarak devam etme şansın var.

Tabi kişisel kararın, senin hayatın bana laf düşmez. Ama benim şimdiki aklım olsa hazırlık + 4 sene ile doğru düzgün eğitim alamadığım yazılım okumaktansa;
- 2 senelik bilgisayar programcılığı okuyup yıldan tasarruf edip piyasaya erken girilebilir.
- Matematik okuyup (bildiğim kadarıyla matematikte kodda gösteriliyor) sayısal zekamı dahada geliştirip üni sonrası yazılıma geçerdim
- Yada son olarak İngilizce ile alakalı bir bölüm okur, yabancı dilimi geliştirip sonra yazılıma yönelirdim. İngilizce alanında gelişmek seni yazılımda seni çok hızlı geliştirir ve yurt dışı kariyeri kapısı açar.
Adı sayılı üniversitede olmak artık bir ifade etmiyor artık. "İş tecrübesi ve yetişmiş eleman" arıyor artık piyasa. Kendini yetiştirmen yeterli o konuda, boş durma hiç, sürekli araştır bilgi edin.

İsimli üniversite kurumsal yerlerde yükselmek için çok önemli bir faktör. Ama eğer özel sektörde yazılımcı olarak çalışacaksanız üniversite adı yada bölümünün faydası yok evet. Bana bu güne kadar üniversite adı yada bölümümü soran bir şirket bile olmadı. Kod alanında bilgin varsa işi kapıyorsun.

Github okullarda öğretiliyor bu arada, Bitbucket kullanılıyor alternatif olarak bazı okullarda.
Anlatılan diller ve teknolojiler gayet günceldi Sakarya'da, o konuda bir sıkıntım olmadı hiç.

Ben 2012'de girdim, arkadaş çevremde bu yıllarda çeşitli üniversitelerde yazılım/bilgisayar okumuş kişiler. 2012-2017 arası için konuştuklarım geçerliydi çoğu üniversitede. Son yıllarda Github Bitbucket tarzı platformlar anlatılıyorsa bu güzel bir gelişme. Her üniversite için genel konuşmadım tabiki, ama genel olarak maalesef güncel teknolojiye pek denk gelmedim. Üniversite tercihi yaparken güncel teknoloji anlatan yerleri tercih etmek mantıklı olur.

Okuyor musunuz, çalışan mısınız bilmiyorum ama fazla fazla kulaktan dolma bilgilerle dolduruyorsunuz gibi geldi bana. Yeni mezun çalışanım, bir çok şirket daha önce neler yaptığımı, şu an nelerle uğraştığımı, neleri araştırmayı öğrenmeyi sevdiğini soruyor mülakatlarında. Uygun bulursa deneme sonrası işe alıyor, eksiksen yetiştiriyor da.

Yazılım mezunuyum, 4+ yıldırda sektördeyim. Kurumsal, startup ve freelance çokça tecrübem oldu. Bizzat kendi tecrübelerimi aktardım.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı