Işıklarda su satmak yasal mı?

Ozan58

Hectopat
Daha fazla  
Selam bir arkadaşımla konuştum. Geçenlerde ışıklarda 1 saat su satıp yaklaşık 100 TL kâr etmiş. BİM'den 1.5, 2TL'ye alıp 4-5 TL'ye satmayı düşünüyoruz. Yanımızda kamp buzluğu gibi bir şey götüreceğiz ısınmaması için. Sizce denenir mi ve yasal bir şey mi?

Hocam beni yolda çevirseniz gülerek basarım 5 TL'ye su mu satılır bizim markette 1.50TL'ye su satılıyor ondan 3 tane alırım 50 kuruşta sadaka veririm mis gibi.

Para için o kadar suya bulamayın işinizi kayda değer bir ticaret değeri oluşturun.

Hocam beni yolda çevirseniz gülerek basarım 5 TL'ye su mu satılır bizim markette 1.50TL'ye su satılıyor ondan 3 tane alırım 50 kuruşta sadaka veririm mis gibi.

Para için o kadar suya bulamayın işinizi kayda değer bir ticaret değeri oluşturun.
Hocam geçenlerde fazla zengin değil ortalama bir semtten geçerken yoldaki su satan çocuk 4 tlye satıyordu. Özellikle İstanbul Ankara gibi şehirlerde durum tam tersi bir su için 4-5 TL vermekten çekinmiyor insanlar.

Sana zabıta veya sivil ekip müdahele edebilir. Bunu bir kaç kere tekrarlarsan idari para cezası ödemen gerekir. Ben bu olayı iki kere yaşadım. Ama para cezası ödemedim. Bu işi 1-2-3 ay yapabilirsin. Ama yaz ayı bitince su işi batar. Yağmur kar vs. Suyu 10 TL'den satman önemli. Ben bu işten 1500 TL kazandım. (1 ayda) Bu işin zor yanları da var tabi. 10000 kişi çevirsen 9000'i suyuna hayır diyecek. Ama evet diyenler de çoğunlukla bahşiş veriyor. Bir kişi bana 170 TL bahşiş bıraktı. Ama bu işin zabıta kısmı çok zor. Yaşadığın şehirde zabıta fazla denetleme yapıyorsa kafanı biraz üşütür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı