İşimden memnun değilim

Bu arkadaşta çırak?
Kendisi belirtmiş zaten, "herkesin durumu ve konumu farklı" diye. Eğer İstanbul'da yaşıyorsan ve bu parayı alıyorsan bu gerçekten çok kötü bir durum. Ama eğer İstanbul gibi bir yer de yaşamıyor ve başka şehir de çalışıp bu parayı alıyorsa daha da sıkıntı?

@RoLn4848 doğru mudur hocam?

Ben çekingen biriyim biraz. 20 yaşındayım ve inşaat işinde çalışıyorum. Boya, dekorasyon. İşimi sevmiyorum. Daha çırak sayılırım, geç başladım. İşte sigorta yok. İşin saati belli değil. Çoğu zaman sabah 8 akşam 8-9 ve yemeği evden götürüyorum. Bu benim için işkence zaten. Bu dönemde bir de 300 TL alıyorum, yemeği onlar verse 250 TL alacağım. İşi bırakırsam başka iş bulamam diye korkuyorum. Şu an bir yovmiye işi var ve 1-2 ay idarelik. Gunluk 500 TL veriyorlar 8-9 saatte. Bilmiyorum kafam çok karışık.

Lise mezunu musunuz?

Lise mezunu musunuz?
Evet.

Kendisi belirtmiş zaten, "herkesin durumu ve konumu farklı" diye. Eğer İstanbul'da yaşıyorsan ve bu parayı alıyorsan bu gerçekten çok kötü bir durum. Ama eğer İstanbul gibi bir yer de yaşamıyor ve başka şehir de çalışıp bu parayı alıyorsa daha da sıkıntı?

Muğla'da yaşıyorum dediğiniz doğru buranın da İstanbul'dan kalır yanı yok daha fazla bile benim demek istediğim mesela askari ücret 11.500 diyelim mesai falan 13 alıyor evli kirada oturan insan için zulüm sigortalı olduğu halde benim aylık param 9bin gelmiyor yovmiye olduğu icin 1 ayı geçiyor 9000 bin TL almam üstelik dediğim gibi saat belli değil 12 saat çalışıyorsun yemek evden.

Evet.

Muğla'da yaşıyorum dediğiniz doğru buranın da İstanbul'dan kalır yanı yok daha fazla bile benim demek istediğim mesela askari ücret 11.500 diyelim mesai falan 13 alıyor evli kirada oturan insan için zulüm sigortalı olduğu halde benim aylık param 9bin gelmiyor yovmiye olduğu icin 1 ayı geçiyor 9000 bin TL almam üstelik dediğim gibi saat belli değil 12 saat çalışıyorsun yemek evden.

Patrondan zam istemeyi dene istersen.

Çıraklık maaşları 81 ilde aynı? Ve bu çıraklar iş bilmeyen kişiler değil, elinden iş gelen çocuklar 18 yaşında 2650 liradan bahsediyoruz aylık, bu ülkede işçinin durumu bu, konu sahibi arkadaşda işini ve parasını beğenmiyorsa mecbur bırakacak patronlar da zam yapacak göz varmı :D? Ve konu sahibi arkadaş işe yeni başlamasina rağmen günde 300tl kötü para değil ya da asgari ücretli başka bir işe girecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı