Isınan bilgisayarın kasa temizliği nasıl yapılır?

56102

Kilopat
Merhaba arkadaşlar son günlerde yaklaşık 7 aylık olan bilgisayarımın çok ısınmakta olduğu fark ettim. Hatta oyunların daha ana ekranında bile ısınmaya başlıyor ve 30 dakika içinde resmen alev alıyor kasa. Kasanın içini temizleyip termal macunu yenilemeyi düşünüyorum. Sizlere de sormak istediğim bazı sorularım var.

İlk olarak kasa temizliğini nasıl yapmalıyım? Balkonda bir hava kompresörü ile temizlemeyi düşünüyorum. Kasayı temizlerken tüm parçaları (RAM, ekran kartı vs.) tek tek çıkarıp temizlemem gerekir mi? Sonraki sorum ise bilgisayarın ısınmasını engellemek için yapabileceğim başka bir şey var mı acaba? Şimdiden teşekkür ederim.

Gerekli olursa sistem özelliklerimi de eklerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle GPU, RAM ve CPU yu sökün. GPU ve CPU üzerindeki fanların bağımsız olarak dönmemesi gerekir. Bantla dönmesini engelleyebilirsiniz. Havayı çok yakından tutmayın! RAM çıkarılıp sarı yerleri silgi ile silinebilir tabi çok bastırmadan. İşlemci üzerindeki eski termal macunu temizleyin yenisini sürün. Kasa içerisinde exstra fan takma yuvaları varsa takın. Hava sirkülasyonuna katkıda bulunmuş olursunuz. Bu da ısınan havanın daha çabuk kasa içerisinden çıkmasını, yerine normal havanın girmesini sağlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı