İşinizden memnun musunuz?

@Ömerrrrrr peki sormamda sakınca yoksa siz oyun geliştirme kısmının neresinde çalışıyorsunuz? Grafik tasarım, bölüm tasarım, kodlama? Ayrıca ufaktan bir maaşlarına ve de bu işlere yeni başlayacak kişilere önerilerinizi söylerseniz tadından yenmez.

Ben kodlama kısmında çalışıyorum. Bana Game Designer denilen insanlar ihtiyaçları olan mekanikleri bir liste halinde veriyor. Ben onların kullanabileceği hale getiriyorum. Haricinde de test için gereken SDK'ları vesayre kurup oyunu yayına hazırlıyorum.
Maaş olarak Türkiye ve yurt dışı olarak değişiyor. Türkiye'de junior seviye 8-10 bin arası, mid 10-20 senior 25+ alıyordur en az diye tahmin ediyorum. Ben yurtiçindeki firmalarda çalışalı bi 1-2 sene oldu tam emin değilim şu anki piyasadan. Şu anda yurt dışında (Romanya) bi firmadan uzaktan çalışıyorum. Onların maaşları daha fazla oluyor tabi Türkiye'ye göre. Ama girdiğiniz ülkeye göre de çok değişiyor.
Bu işe yeni başlayacak arkadaşlara da önerim ellerini kirletmekten korkmamaları. Tutoriallere çok fazla bağlı kalmak yerine temel bir şeyleri öğrendikten sonra kendileri bol bol bir şeyleri denemeleri ve çalıştırmaya çalışmaları. Hata alıp çöze çöze ilerlemeleri ve en önemlisi yaptıkları oyunları portfolyo olarak bir yerde tutmaları. Görsel olarak çok iyi olması şart değil yeter ki mekanik iyi çalışsın

Önceki işimden memnun değildim. Aşırı stresliydi, tatili yoktu yani sözde vardı ama ne zaman tatile gitsem telefonla konuşmaktan ve uzak masaüstü bağlantıları yapmaktan başımı kaldıramıyordum. Özellikle sistem mühendisi olarak çalıştığım dönem sağlığımı kötü etkiledi, stres toleransımı çok düşürdü. Haftada "ortalama" 80-85 saat civarı çalışıyordum, 100 saati geçtiğim yoğun dönemler de oldu.

Şimdiki modelleme/görselleştirme/VR entegrasyonu işimden memnundum çünkü serbest çalışabiliyordum, yabancı şirketlerle sözleşmeli çalışmaya başladıktan sonra iş bitiş zamanına yetiştirmek koşuluyla istediğim zaman çalışıp istediğim zaman başka şeylerle uğraşabiliyordum. Ayda toplasanız 10-12 gün civarı çalışıyordum, istediğim zaman ek iş alabiliyordum. Bu yazın sonunda tekrar ülke değiştireceğim için maalesef ofiste çalışma sistemine dönmem gerekiyor, haftanın 5 günü sabah kalkıp bir yere gitmek zorunda kalmaktan nefret edeceğimi biliyorum ama en azından bu defa çalışma saati ve ülke gibi şeyleri kendi istediğim gibi seçme şansım oldu. En azından haftalık ortalama 36 saatlik ofis çalışma saatim olacak, önceki gibi 80+ saatleri görme durumum yok.

Ah şöyle bir işi yapmayı çok isterim. Umarım yapabilirim ama pek emin değilim.

Ah şöyle bir işi yapmayı çok isterim. Umarım yapabilirim ama pek emin değilim.
Zor değil hocam. Çok belirli bir yöntemi var yani. Zaman ayırdıktan sonra ve sabır-sevgi olduktan sonra asla çok zor değil. Oturup öğrenip uygulayacaksınız yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…