Önceki işimden memnun değildim. Aşırı stresliydi, tatili yoktu yani sözde vardı ama ne zaman tatile gitsem telefonla konuşmaktan ve uzak masaüstü bağlantıları yapmaktan başımı kaldıramıyordum. Özellikle sistem mühendisi olarak çalıştığım dönem sağlığımı kötü etkiledi, stres toleransımı çok düşürdü. Haftada "ortalama" 80-85 saat civarı çalışıyordum, 100 saati geçtiğim yoğun dönemler de oldu.
Şimdiki modelleme/görselleştirme/VR entegrasyonu işimden memnundum çünkü serbest çalışabiliyordum, yabancı şirketlerle sözleşmeli çalışmaya başladıktan sonra iş bitiş zamanına yetiştirmek koşuluyla istediğim zaman çalışıp istediğim zaman başka şeylerle uğraşabiliyordum. Ayda toplasanız 10-12 gün civarı çalışıyordum, istediğim zaman ek iş alabiliyordum. Bu yazın sonunda tekrar ülke değiştireceğim için maalesef ofiste çalışma sistemine dönmem gerekiyor, haftanın 5 günü sabah kalkıp bir yere gitmek zorunda kalmaktan nefret edeceğimi biliyorum ama en azından bu defa çalışma saati ve ülke gibi şeyleri kendi istediğim gibi seçme şansım oldu. En azından haftalık ortalama 36 saatlik ofis çalışma saatim olacak, önceki gibi 80+ saatleri görme durumum yok.