İşinizden memnun musunuz?

Kodlamayı evden kendiniz mi öğrendiniz? Ve ne kadar sürdü öğrenmeniz?
Bilgisayar mühendisliği okuyorum ben. Kodlamanın temellerini gördüğüm zaman başlamıştım 1. sınıfın yazında. O zaman pandemi patlayınca staj yapma hayallerim suya düştü ben de sevdiğim şey olan oyunlara bakmaya başladım. Günde 10-11 saat bakıyordum bazen çok hoşuma gitmişti kendimi alamıyordum. Yaklaşık 3 - 4 ay böyle kendi kendime ya da sınıftan arkadaşlarla oyun yapa yapa takıldım. Ardından başladıktan 6 ay sonra 2-3 kişilik startup bile denilemeyecek bir yerde bedavaya beni çalıştırdılar 😄 tabi o kötü bir deneyimdi ama birçok şey öğrendim. Ordan sonra da başka yerler ve freelance vs diye devam ettim şimdi buradaki yerime gelene kadar

Bilgisayar mühendisliği okuyorum ben. Kodlamanın temellerini gördüğüm zaman başlamıştım 1. sınıfın yazında. O zaman pandemi patlayınca staj yapma hayallerim suya düştü ben de sevdiğim şey olan oyunlara bakmaya başladım. Günde 10-11 saat bakıyordum bazen çok hoşuma gitmişti kendimi alamıyordum. Yaklaşık 3 - 4 ay böyle kendi kendime ya da sınıftan arkadaşlarla oyun yapa yapa takıldım. Ardından başladıktan 6 ay sonra 2-3 kişilik startup bile denilemeyecek bir yerde bedavaya beni çalıştırdılar 😄 tabi o kötü bir deneyimdi ama birçok şey öğrendim. Ordan sonra da başka yerler ve freelance vs diye devam ettim şimdi buradaki yerime gelene kadar
Baya iyiymiş.

Kripto paralarla uğraşıyorum. Bir yandan yks ye hazırlanıyorum bilişimle alakalı bir bölüm yazıp blockchain tarafında çalışmalar yapmak istiyorum. Ama ekonomisi iyi olan bir ülkede araba tamircisi olmak isterdim. İşlerdeki belirsizlik insanı yorabiliyor. Kripto paralarla uğraşmak nasıl diyen arkadaşlar için cevaplayayım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kodlamayı evden kendiniz mi öğrendiniz? Ve ne kadar sürdü öğrenmeniz?
Okulda belirli bir temel öğrenmiştim. Kalanını kendim öğrendim evet. Hala öğreniyorum öğrenmek bitmiyor tabi ki. Şu kadar sürdü diye bir şey demem çok zor bundan 2 sene önceki kodlarıma baksam midem bulanır muhtemelen 😄 Ama kendiniz düz programlamadan ziyade temelleri öğrendikten sonra oyun programlama üzerinden ilerlerseniz daha kolay ilerlersiniz

@Ömerrrrrr hocam birde son olarak bu oyun sektöründe iş bulma nasıl oluyor? İş bulma konusunda tavsiyeleriniz nelerdir? Tamamen eş-dost çevresine bağlı olarak mı buluyorsunuz yoksa bu alanda iş ilanı açan herhangi bir site falan var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı