İşinizden memnun musunuz?

Hayır hiç eş dost çevresine bağlı değil. Benim 0 tanıdığım vardı kendi kendime kazıya kazıya buldum. Şu şekilde oluyor. Kendiniz yaptığınız mobil oyun prototiplerinin videolarını oynanışlarını vs bir yerde topluyorsunuz. Ondan sonra LinkedIn'de game developer ilanlarına cv'niz ile başvuruyorsunuz ve cv'ye bu oyunları vs de koyuyorsunuz. Ondan sonrasında firmalar size bir test - case yolluyor. Kısaca şu mekaniği yap sana 3 gün tarzı bir şey oluyor. Ondan sonra onun sonucuna göre işe giriyorsunuz. İlk işlerden sonra biraz tecrübeniz olunca artık böyle case çalışmaları daha az oluyor direkt yaptığınız işlere bakıyor insanlar. İlk işe girmek biraz zorlayabiliyor ondan sonrası çorap söküğü gibi geliyor. Her hafta 3-4 teklif almaya başlıyorsunuz bir yerden sonra çok açık var piyasada

Yazılımda işsiz kalmak yetenek işidir. Bu işte kendine bir şeyler katıp işsiz olan bilmiyorum imkansız.

@Ömerrrrrr hocam gerçekten çok umutlandım siz böyle yazınca. Bakalım İngilizcem hiç yoktu, şimdi İngilizce çalışmaya başladım. 3 ay içinde en azından A1-A2 seviyesine getirip ardından "1Milyonistihdam" projesindeki Unity dersleri ile başlayayım diyorum. Sonrasında da merakım olan tır, araba fiziklerine sarmak istiyorum. Aslında tam olarak nereden başlayıp hangi yöne evrileceğimi de hiç bilmiyorum ama işin içine girdikçe, öğrendikçe kendi kendime yolumu bulurumdur herhalde.

Tır araba fizikleri işin zor kısmıdır aslında. İlk başlarda fizikleri kullanmaktan biraz daha uzak platform oyunları vs yapmanızı öneririm. (özellikle mobil alanda iş bulup çalışmak istiyorsanız güncel runner denilen tarzda platform üzerinde koşup bir yerlere yöneldiğimiz oyunların klonlarını yapmanızı). Ondan sonra oralara geçmek daha iyi olabilir. Bir kursu aldığınızda zaten bir süre o sizi yönlendirecektir. Ondan sonra yapmak istediğiniz şeye göre kendi başınıza dener ortaya bir şeyler çıkartırsınız

Hocam gerçekten bu yazdıklarınız benim gibi hiç bilgisi olmayanlar için altın değerinde. Sayenizde az çok fikir sahibi olduk Aslında sormak istediğim daha pek çok soru var ama konuyu dağıtmamak adına sormuyorum. Bu işlerin içine girdiğimde bir mahzuru olmazsa yeni konular açıp sizi etiketlerim.

@Elassar internette detayları var ama kısaca bahsetmek gerekirse devlet destekli eğitim/kişisel gelişim platformu. İçerisinde çeşitli video eğitimler mevcut.
Fabrikada masa başı işçiyim - Memnun değilim.
Hocam bu fabrikalarda çalışıp mutlu olan insanları hiç anlamıyorum zaten. Gereksiz sinir, stres. Yedinci fabrikada çalışmama rağmen hep aynı durum. Mühendisler, insan kaynakları falan rahattır diye düşünüyordum ama anlaşılan oralarda sıkıntılı.

Son düzenleme:

Zamanında mecburiyetten girdim. Dedim basamak olur kariyer için ama yok hiç çekilecek dert değil. Fabrika hep curcurnalı değişik bir stresi var. Her şeyi takip etmek zorundasın gibi his uyandırılıyor. Dediğim gibi basamak olarak çalışılır fakat uzun vadeli asla.

Memnun değilim. Tarihi eser kafalı işçiler ve babam işçilerle ilgilenmek yerine çoğunlukla beni takip ediyor çalışıyor muyum diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…