İşinizden memnun musunuz?

Rica ederim ne demek. Evet eğitim dili fransızca. Ama özellikle 3-4. sınıfta çoğu ders türkçe anlatım fransızca-ingilizce slayt gibi şeylere dönüyor hoca türkse özellikle. Ama 1-2 de fulle yakın fransızca devam ediyor. Çok güzel bir hazırlık eğitimi var tabi.
En önemli husus diyince aklıma net bir şey gelmedi ama sabırlı olmak diyebilirim. Özellikle bilgisayar mühendisliği seçecekseniz. Hata alacaksınız arkadaşlar yaptığınız her işte %99.9 ihtimalle ilk seferde istediğiniz gibi çalıştıramayacaksınız. Bu hataları olabildiğince hızlı ve güvenli yollardan çözmek, bu sürece sabretmek zor bir iş. Sabırlı olursanız kendinizi zorladığınızda karşınıza çıkan zorluklara daha fazla direnirsiniz. Ne kadar fazla direnirseniz o kadar kendinizi geliştirirsiniz.
Yabancı dilin artıları var elbette ingilizce şart gibi bir şey. Ben yurt dışında bir firmada çalıştığım için günlük konuştuğumuz dil de ingilizce ama yurt içinde çalışırken de her türlü bunu nasıl yaparım sorusunu ingilizce arayıp çözümünü buluyorsunuz. İyi google kullanmak kod yazma yeteneğinin yarısı bence şakasız. Tabi her şeyi kopyala yapıştır yapamazsınız ama takıldığınızda neyi nasıl arayacağınızı bilirseniz çözümü de o kadar hızlı buluyorsunuz.
Bir de çevre çok etkili kendini geliştirmede. Örneğin sınıfımdaki insanların %50'si 2-3. sınıftan beridir çalışıyor firmalarda. Bu insanları görünce siz de özenip kendinize bir şey katmak zorunda hissediyorsunuz. Yukarıda okulun sağladığı en büyük artılardan birine çevre deme sebebim bu aslında. İnsanlar ne güzel kendi ekonomik bağımsızlığını kazanıyor bu yaşta ne güzel şeyler yapıyor diyip başlıyorsunuz ki ben de öyle başlamıştım. Dönüp bakınca iyi ki bu insanları tanımış onlara özenmişim diyorum. Tabi işkolik olup öğrencilik hayatını karartmaya da gerek yok ama kenardan bir şeyler yapmak, part time ya da yorucu olmayan tam zamanlı işlerde bulunmak çok çok fazla şey öğretiyor. Kendinize bir hedef koyup o hedefe ulaşana kadar irili ufaklı her basamağı aşmaya çalışmak ve çıkan problemleri sabırla çözmeyi denemek kendini geliştirmede en önemli şey bana sorarsanız.
Bu arada burada en fazla ufkumu açtığını düşündüğüm şeyden bahsetmemişim. Assembly. Mikroişlemci dersinde en eski işlemcilerden intel 8085 mikro işlemcisini programlamayı görüyorsunuz. Ve modern programlamada bu nasıl oluyor lan şimdi bilgisayar bunu nasıl anlıyor dediğiniz çoğu şeyi elle kendiniz bilgisayara tanıtınca "heeeeee demek böyle oluyormuuuş" hissi geliyor. Mutlaka tavsiye ederim
 
Son düzenleme:
Almanya denkliliğinde diploma istiyor hocam.
Bazı meslekler dışında denklik şart değil fakat denklik almak iş bulma şansınızı arttırır. Almanca minimum B1 sertifikasına ihtiyacınız var. Bunun dışında lise diplomanızı Almanca'ya çevirtmeniz, online sitelerden iş bulup anlaşmanız vs. gerekiyor. Bunlarla ilgili bir sürü video ve yazı var araştırmanızı öneririm. Bu koşullarda fabrikada işçilikten çok daha iyi.
 
Anlatılmaz yaşanır...
 

Almanca denklilikte diploma nasıl alacağız hocam?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…