Ne işle uğraşıyorsunuz?
Şirketlerimiz var ve bunun dışında Avrupa'lı müşterilerimizin birkaç işini ben yapıyorum.
Ne işle uğraşıyorsunuz?
Rica ederim ne demek. Evet eğitim dili fransızca. Ama özellikle 3-4. sınıfta çoğu ders türkçe anlatım fransızca-ingilizce slayt gibi şeylere dönüyor hoca türkse özellikle. Ama 1-2 de fulle yakın fransızca devam ediyor. Çok güzel bir hazırlık eğitimi var tabi.Cevabınız için çok teşekkür ederim. Önceden Technopat'ta bilgisayar veya yazılım mühendisliği okunur mu, aslında kendimiz öğrenebilir miyiz bunları diye konu açmıştım ama bu kadar detaylı cevap veren çıkmamıştı (yetmedi üstüne yanlış anlaşıldı). Anladığım kadarıyla iş gene kendini geliştirmekten geçiyor, ama bu bölümü tercih ederek öğrenci her konudan haberdar, düşünce yapısı daha gelişmiş oluyor.
Bu arada okuduğunuz üniversite bilgisayar mühendisliğini Fransızca öğretiyor, bu doğru mu? Ve size göre eğitim-kariyer hayatınızda kendini geliştirme konusunda en önemli hususlar neler (yabancı dil öğrenme, motivasyon vb)?
Bu arada burada en fazla ufkumu açtığını düşündüğüm şeyden bahsetmemişim. Assembly. Mikroişlemci dersinde en eski işlemcilerden intel 8085 mikro işlemcisini programlamayı görüyorsunuz. Ve modern programlamada bu nasıl oluyor lan şimdi bilgisayar bunu nasıl anlıyor dediğiniz çoğu şeyi elle kendiniz bilgisayara tanıtınca "heeeeee demek böyle oluyormuuuş" hissi geliyor. Mutlaka tavsiye ederimBölüm derslerinde de işleri daha temelden alıyorsunuz. Çoğu kimse C ile kod yazmıyor mesela şu an. Ama siz okulda C görüyorsunuz. C oldukça alt seviye bir dil (makine diline daha yakın - makineye erişiminiz daha fazla). Bu dili kullanarak belleği yönetmeyi, siz bir işlem yaptığınızda aslında bilgisayarda ne olduğunu biraz anlamaya başlıyorsunuz örneğin. Hele sonrasındaki bilgisayar mimarisi, işletim sistemleri, mikroişlemciler gibi derslerle resmen bilgisayarınızda her bir saat darbesinde ne oluyor çok genel bir bilgiye sahip olabiliyorsunuz. Tekrar ediyorum bu bilgiler pratikte aslında karşınıza çok az çıkıyor. Ama bunun size kazandırdığı bakış açısı, tasarım bilgisi size çok esneklik sağlıyor.
Bazı meslekler dışında denklik şart değil fakat denklik almak iş bulma şansınızı arttırır. Almanca minimum B1 sertifikasına ihtiyacınız var. Bunun dışında lise diplomanızı Almanca'ya çevirtmeniz, online sitelerden iş bulup anlaşmanız vs. gerekiyor. Bunlarla ilgili bir sürü video ve yazı var araştırmanızı öneririm. Bu koşullarda fabrikada işçilikten çok daha iyi.Almanya denkliliğinde diploma istiyor hocam.
Bazı meslekler dışında denklik şart değil fakat denklik almak iş bulma şansınızı arttırır. Almanca minimum B1 sertifikasına ihtiyacınız var. Bunun dışında lise diplomanızı Almanca'ya çevirtmeniz, Online sitelerden iş bulup anlaşmanız vs. gerekiyor. Bunlarla ilgili bir sürü video ve yazı var araştırmanızı öneririm. Bu koşullarda fabrikada işçilikten çok daha iyi.
Rica ediyorum araştırın bir sürü kaynak var.Almanca denklilikte diploma nasıl alacağız hocam?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.