İşinizden memnun musunuz?

Bu konular bana finansal özgürlüğü çağrıştırıyor. :) Herkes hak ettiği maaşı almak istiyor aslında ama hayat adil değil. Parayı nasıl yönetebileceğini öğrenmelisin, sonra finansal özgürlüğüne kavuşursun. Kazandığın parayı sırf gösteriş olsun diye harcarsan ya da ihtiyacın olmadığı şeyleri alırsan elinde kalan kocaman bir sıfır olur.
İhtiyacın olmayan şeyi satın alırsan; daha sonra ihtiyacın olan şeyi satmak zorunda kalırsın. - Warren Buffet

Buradaki konunun amacı işinden memnun musun değil, aldığın maaştan memnun musun? İsterseniz hayalinizdeki işi yapın, aldığınız maaş sizi tatmin etmiyorsa yaptığınız işten nefret etmeye başlarsınız.

Fabrika işçisiyim günde sadece 4 saat bana kalıyor evet yanlış duymadınız sadece 4 saati uygun görüyorlar bize. İşe gidiş geliş saati trafik derken 1, 5 saat yolda geçiyor zaten. Ben nasıl memnun olayım söylesene bana? Ayda 5300 ₺ için çekmeye değer mi bu eziyet. Bizleri nasıl satın almışlar ki sadece günde 4 saatimiz kalıyor geriye? Bu 4 saatte ne yapabilir ki insan? Servis desen yok İstanbul trafiğinde iett bekle uğraş akbil 8 ₺ yol parasıda vermiyor + hafta sonları seni mesaiye çağırıyor zorunlu olarak ara sıra. İşten çıkmayı düşünüyorum yakında.

Hocam yaşınız hala erkense ve evlenmediyseniz başka işler yapın. Bu işler ile ömür geçmez hayat yaşamış sayılmaz kimse. Çünkü bir insanın ömrünün çoğu işte geçiyor ve sevmediği bir işte çalışan insan hayatı yaşamamış demektir.
Bu konular bana finansal özgürlüğü çağrıştırıyor. :) herkes hak ettiği maaşı almak istiyor aslında ama hayat adil değil. Parayı nasıl yönetebileceğini öğrenmelisin, sonra finansal özgürlüğüne kavuşursun. Kazandığın parayı sırf gösteriş olsun diye harcarsan ya da ihtiyacın olmadığı şeyleri alırsan elinde kalan kocaman bir sıfır olur.
ihtiyacın olmayan şeyi satın alırsan; daha sonra ihtiyacın olan şeyi satmak zorunda kalırsın. - warren buffet

Buradaki konunun amacı işinden memnun musun değil, aldığın maaştan memnun musun? İsterseniz hayalinizdeki işi yapın, aldığınız maaş sizi tatmin etmiyorsa yaptığınız işten nefret etmeye başlarsınız.

Şunu kabul edelim ki, Türkiye'de beden işçiliği yaparak iyi para kazanılmaz. Bu ülkede bedeni değil, kafayı kullanarak yapılan meslekler iyi kazandırıyor. Örneğin yazılım.

@marfix inan sadece senin basinda degil bu olay, ama maalesef genelimiz isten cikip da ne yapacagim nasıl gecinecegim diye düsünüyor ve tipis tipis gidiyor ise. Ben de fabrika da calisiyorum ama hakkimiz ödeniyor cok sükür, evim ile fabrika arasi arabayla 5 dakika falan bu konuda sansliyim 7 saat calisiyorum yani iki is günü arasinda bana kalan zaman ortalama 15 - 16 saat. Senin bahsettigin 4 saat cok ama cok zor. Allah sabir versin.

Günde 7 saat ise o zaman siz cumartesi de çalışıyorsunuz. Ben günde 9 saat çalışıyorum molaları çıkarırsan ama hafta sonu yok fakat mesai kalmak için baskı yapıyorlar. Yol 1 saat sürüyor en erken ve servis yok.

Aksine haftada 4 gün calisiyorum :)

Orası ne fabrikası hocam nerede?

Ben 07:30/17:30 çalışıyorum sabah 6 buçuk evden çıkıyorum akşam mesaiye zorluyorlar bir de mesai kalırsan 8'e kadar eve gitmen 9 buluyor hocam geriye uyku hariç 3 saat kalıyor insana şaka gibi. Mesai kalmasam 19:00 da evde oluyorum geri 4 saat falan kalıyor uyku hariç yine şaka gibi ve azar yiyorum mesai kalmadığım için. İyice stress oldum.

Fabrika işçisiyim günde sadece 4 saat bana kalıyor evet yanlış duymadınız sadece 4 saati uygun görüyorlar bize. İşe gidiş geliş saati trafik derken 1, 5 saat yolda geçiyor zaten. Ben nasıl memnun olayım söylesene bana? Ayda 5300 ₺ için çekmeye değer mi bu eziyet. Bizleri nasıl satın almışlar ki sadece günde 4 saatimiz kalıyor geriye? Bu 4 saatte ne yapabilir ki insan? Servis desen yok İstanbul trafiğinde İETT bekle uğraş akbil 8 ₺ yol parası da vermiyor + hafta sonları seni mesaiye çağırıyor zorunlu olarak ara sıra. İşten çıkmayı düşünüyorum yakında.
Gerçekten işçilikle bu hayat geçmez. Bizim bir yerlerden tutunup meslek sahibi olmamız lazım. Hayır bu fabrikaların en komik yanı, içeride 500 kişi çalışıyor ve onları yöneten sadece 1 sorumlu var. Çalışanların %80'ine sorsan ileride onlarda yönetici olacaklarına/olabileceklerine inanıyorlar. Şaka gibi gerçekten...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı