Isınma Sorunu İçin Vakumlu Notebook Soğutucu Alınır mı?

merterden19

Kilopat
Katılım
15 Aralık 2014
Mesajlar
273
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar dizüstü bilgisayarım oyun oynarken 70-75 derecelerde geziniyor. Bilgisayarı yeni aldığımda bu kadar ısınmıyordu, ancak artık çok ısınmaya başladı. Termal macununu yeniledim, fanını temizledim, evet faydası oldu ama çok fark etmedi. Fanı ilk aldığıma göre daha sesli çalışıyor. Acaba devri azalmış olabilir mi? Eskidiği için. İnternette vakumlu notebook soğutucu gördüm sizce almalı mıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop fanının göbeğindeki yağ kurumuş olabilir. Bu satılan tıraş makinelerinin içinden çıkan yağdan oraya damlatırsan fan daha rahat dönebilir. Deneyebilirsin. WD40 vb endüstriyel yağlar kullanmayın.
 
70-75 derece notebook için kritik sıcaklıklar değil. Günümüz laptopları için tam yükte gayet iyi değerler. Bilgisayarı ilk aldığınızda bu kadar ısınmaması gayet normal. Fan devir yaptıkça bakır ızgarada toz birikiyor. Gün geçtikçe ısının artması normal.
 
70-75 derece notebook için kritik sıcaklıklar değil. Günümüz laptopları için gayet normal değerler. Bilgisayarı ilk aldığınızda bu kadar ısınmaması gayet normal. Fan devir yaptıkça bakır ızgarada toz birikiyor. Gün geçtikçe ısının artması normal.

Baktımda yeni fan ve bakır borular felan uygun fiyata buldum benim bilgisayarımın modeline göre. Alıyım takıyım.
 
Fan ve hava tahliye ızgarasını yenilemenize gerek yok. Cihazın detaylı bir şekilde termal bakımını yapmanız fazlasıyla yeterli. Notebook marka model nedir?
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı