Islak mendille termal macun silinir mi?

Ben ıslak mendille işlemci fanının kenarlarını, fanların yapraklarını, ekran kartının üst kısmını, güç kaynağını gizleyen üstündeki kısmı siliyorum ve kuruluyorum. Sorun olur mu? Islak mendilim bir alternatifi var mı?

O tarz yerlerde sorun olmaz ama sırf toz için ıslak mendile gerek yok. Elektrik iletkenliği olan yerlerde ıslak mendil kullanma mümkünse alkol, yoksa kolonyalı peçete olabilir.

Islak mendil hele ki yüzey temizleyicide sabun tarzı temizleyici var. Çok kalıntı bırakır ve çok risklidir. Ama muazzam parlar işlemci. Tabii bu son parlayışı olur:D. Kolonyada zarar gelmez.

En iyisi yüksek saflıkta alkol. Hem iyi temizler hem kalıntı bırakmaz hem de etrafa temasında sorun olmaz. Zaten bilgisayarı açmadan önce biraz bekleyince hemen buharlaşıyor. Her cihaz temizliğimde laptop, masaüstü, telefon veya farklı bilgisayar bileşenlerinde %99.9 saflıkta izopropil alkol kullanıyorum.

Ekran kartım 85-86 derece oluyor. Termal macun süreceğim. Eskisini ıslak mendille silsem olur mu?
Şahsen çok fazla kez macun yenilemişimdir, hepsinde ıslak mendil kullandım. Suyun içinde yüzen cinsten dandik mendillerden değilse sıkıntı yaratmıyor ve iyi çıkarıyor. Sonrasında gözlük bezi ile geçerim ıslak kalmaması için. Buna dikkat edin yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı