Hocam ikisi de cennete gidiyor ama bu hayatta acı çeken o kişi cennette daha büyük bir ödül alıyor yani cennette daha güzel bir konumda oluyor.Hocam öncelikle ilginize ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Hocam İslam dininde Allah'ın kurallarına inanır ve kurallara göre yaşarsanız cennete gidersiniz deniliyor. Bu dünya islâmiyette sınav dünyası olarak kabul ediliyor. Fakat her insana aynı adaleti sağlamıyor. Örnek vermek gerekirse 2 tane insan düşünelim. Bu öğrenciler sınavdan geçerlerse cennete gidecekler 1 tanesine 2+2 sorusunun cevabı nedir diye soruyoruz. Bir tanesine türev tarzı çok zor soruluyor soruyoruz. Diyoruz ki bunlar sizin sınavlarınız. Sınavı geçen ve bu verilen sınav sorularına şükreder ve yaparsan seni cennete alacağız diyoruz. İşte burada adaletsizlik doğuyor. Zengin bir insan ve hayatta hiç acı bile yaşamamış bir insan şükreder ve İslam dinene göre yaşarsa cennete gidiyor. 2 dünyada da çok iyi bir hayat yaşıyor. Diğer bir kişi açlık ve sefelat içerisinde yaşıyor. Acı ve açlık çeken kişide şükrederse ve İslam'a göre yaşarsa cennete gidiyor. Fakat fakir olan bu dünyada acı yaşıyor. Neden bir adaletsizlik var?
Müslümanız ama taklitçiyiz. Müslümanların %85'lik kısmı neden müslüman olduğunu bile bilmiyor. Namaz kılarken okudukları surelerin anlamlarının bilmiyor. Herkes gördüğünü taklit ediyor ve müslümanız diyor. Hatta ezanın bile arapça değil Türkçe okunduğunu sanıyor. Kuranı iki kere hatim ettim vesaire diyenler bile sadece arapça kelimeleri okuyarak kuranı okuyor kitapta ne anlatıldığını bile bilmiyor.
Varlığına kanıt gösterecek ortada bir şey yokken ve üstüne üstlük kutsal kitapta birçok hata varken Tanrı inancımızın olması pek olası değil.Şaka mısın? Eğer gözünün içine soka soka kanıt olsaydı sen gece gündüz ibadet ediyor olurdun.
Cehennem iğne ucundan gösterilse eteklerin tutuşurdu ve hatalarının af olması için her gün dua ederdin.
Allah'da senden bunu istiyor zaten;
Varlığına inanmak, ya da inanmamak.
Hocam öncelikle ilginiz ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Hocam İslam dininde Allah'ın kurallarına inanır ve kurallara göre yaşarsanız cennete gidersiniz deniliyor. Bu dünya islâmiyette sınav dünyası olarak kabul ediliyor. Fakat her insana aynı adaleti sağlamıyor. Örnek vermek gerekirse 2 tane insan düşünelim. Bu öğrenciler sınavdan geçerlerse cennete gidecekler 1 tanesine 2+2 sorusunun cevabı nedir diye soruyoruz. Bir tanesi türev tarzı çok zor soruluyor soruyoruz. Diyoruz ki bunlar sizin sınavlarınız. Sınavı geçen ve bu verilen sınav soruları şükreder ve yaparsan seni cennete alacağız diyoruz. İşte burada adaletsizlik doğuyor. Zengin bir insan ve hayatta hiç acı bile yaşamamış bir insan şükreder ve İslam dinene göre yaşarsa cennete gidiyor. 2 dünyada da çok iyi bir hayat yaşıyor. Diğer bir kişi açlık ve sefelat içerisinde yaşıyor. Acı ve açlık çeken kişide şükrederse ve İslam'a göre yaşarsa cennete gidiyor. Fakat fakir olan bu dünyada acı yaşıyor. Neden bir adaletsizlik var?
Allah değilde başka bir dinin tanrısı gerçekse ne yapacaksın? Ayrıca gerçek bir kanıt yok bile. Ayrıca Kuran okumak bile çelişkileri gözüne gözüne sokuyor. Şahsi fikrim.Şaka mısın? Eğer gözünün içine soka soka kanıt olsaydı sen gece gündüz ibadet ediyor olurdun.
Cehennem iğne ucundan gösterilse eteklerin tutuşurdu ve hatalarının af olması için her gün dua ederdin.
Allah'da senden bunu istiyor zaten;
Varlığına inanmak, ya da inanmamak.
Dalga geçiyorsan, bir saniye, orada dur. Her bilgin de doğruyu söyleyecek diye birşey de yok.Yeni Akit dediyse kesin doğrudur.
Benim yazdıklarımın tatmin etmesi lazım baştan bir daha okuHocam dediklerinize tamamen katılıyorum. Ben kuranı 1 kez arapça olarak hatip ettim. 2 kez Türkçe olarak okudum. Fakat aklımda sadece 2 tane soru kaldı. 1 tanesini zaten yazdım. Konu kapanmadan tatmin edici bir cevap bulursam çok sevineceğim.
Hocam ikisi de cennete gidiyor ama bu hayatta acı çeken o kişi cennette daha büyük bir ödül alıyor yani cennette daha güzel bir konumda oluyor.
Felsefe bölümünde ayet paylaşılmıyor bu arada. Silinen cevaplarından birinde ayet paylaşmıştın uyarayım dedim.Benim yazdıklarımın tatmin etmesi lazım baştan bir daha oku
Başka bir dinin veya tanrısının gerçek olması zor ama. Öyle olsaydı en son gönderilen din İslam da olmazdı bence. Aynı zamanda diğer dinler de normalde aynı Allah'a, meleklere tapıyor. Fakat o dinler insanlar tarafından değiştirildiği için İslam gönderildi. Zaten Allah insanların İslamiyet'i değiştirmeye çalıştığı anda kıyameti kopartacağını da belirtmiş.Allah değilde başka bir dinin tanrısı gerçekse ne yapacaksın? Ayrıca gerçek bir kanıt yok bile. Ayrıca Kuran okumak bile çelişkileri gözüne gözüne sokuyor. Şahsi fikrim.