İslam dinini çok sorguluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her insan adaletle sınav görür fakat eşit görmez. İmtihanın sırrı da buradadır zaten. Bu zorluklara kul ne kadar dayanacak ve nasıl dayanacak önemli olan bu.

Zenginlik içindeyken azıtacak mı, fakirlikteyken şükretmeyi bırakacak mı? Önemli olan işte bu. Fark ettiysen ikisinin de kendisine göre bir sınavı var.

Cennet çok güzel bir yerdir, hatta insanın aklı buna yetişmez. Fakat cennete gittiğinde daha farklı şekilde ağırlanmak da var. İyi karşılanmak var, çok çok daha iyi karşılanmak var. Fakat ikisinde de cennettesin, insanın sonuna kadar tatmin olacağı bir yer cennet.

Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Arkadaşların ve sizin dedikleriniz gerçekten kafama ve mantığıma yattı. Sadece 1 tane sorum kaldı onu da sordum bakalım cevabını bulursam çok mutlu olacağım.

600 yılda İncil değiştiriliyor ama 1400 yılda Kuran mı değiştirilmiyor? Ayrıca Kuran ilk başta kitap halinde değildi savaşlarda birçok hafız ölünce kitap yapılma kararı alındı. Hafızlar yanlış hatırlamış olamaz mı peki? Ayrıca neden düşük ihtimal?

Peki kesin ve somut kanıt ne?
Neden düşük ihtimal olduğunu açıkladım. Kur'an'ın değiştirlmeyeceğine Allah'ın izin vermeyeceğini de açıkladım. Hafızların da öyle birşey yapma ihtimali yine az. Çünkü insan bakarak yazdığı birşeyi yanlış yapamaz. Ekleyeyim, Kur'an tek bir dilden oluşmaz. İçerisinde İbranice gibi birçok dili barındırır.

Ben Allah'a ve kurana inanıyorum. Müslümanlık mış ateistlik miş anlamam.
Oradaki hoca diyor bu şuradaki hoca diyor bu değil şu. Ağızı olan konuşuyor. Elhamdülillah müslümanım ama din adamlarının konuştuğu müslümanlıklardan bahsetmiyorum. Kuran da geçen müslümanlıkdan bahsediyorum.

Neden düşük ihtimal olduğunu açıkladım. Kur'an'ın değiştirlmeyeceğine Allah'ın izin vermeyeceğini de açıkladım. Hafızların da öyle birşey yapma ihtimali yine az. Çünkü insan bakarak yazdığı birşeyi yanlış yapamaz. Ekleyeyim, Kur'an tek bir dilden oluşmaz. İçerisinde İbranice gibi birçok dili barındırır.
İncil'de de İncil'in değiştirilemeyeceğini, Tanrı tarafından korunacağı yazıyor ama size göre değiştirilmiş.

Hocam gerçekten çok teşekkür ederim. Sorunumun çözümünü burada buldum. Dedikleriniz kafama ve mantığıma yattı. Sizi çok sıkıyor gibiyim kusura bakmayın. 1 tane sorum kaldı hocam. Ben Allah'a inanıyorum sadece aklımda 2 tane soru vardı. Ve 1 tanesini çözdüm. Hocam biliyorsunuz ki bazı hadisler kuran kitabının ayetleri ile uyuşmuyor. Fakat hadis yazarlarının sözüne göre 1 hadisi inkar etmek dinden çıkarır deniliyor. Bazı hadislerin uydurma olduğunu düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bir hadisi inkar etmek doğrudur dinden çıkarır. Ama her Hadise düşünmeden idrak etmeden iman etmek seni müslüman biri yapmaz dediğim gibi okuyarak müslüman olunur bunları idrak ederek müslüman olunur. Haşa eğer her kim ki sorgulamadan bir şeye inanacak olursa onun inandığı din onu reddeder diye rivayet bulunmaktadır. Eğer ben o hadisi reddeder ve manasını sonradan kavrar isem bunda zuhur yoktur çünkü ben o hadisi rabbimin ve resulümün isteği üzerine araştırmış ve bulmuş olurum. Eğer o hadis benim dini görüşüme yatmıyor aklıma mantığıma uymuyor diye reddeder ancak yüce kitabımızın kurallarını ve bilgilerini Allah (c.c.) i reddetmez isem dinden çıkmam ancak bunu söyleyip hadis de reddedilmez en fazla benim gibi fani kullar kanar bunu kalpten yapmak gerekir ve de rabbimizin kalbimizi bildiğinin unutulmaması gerekir ve buna göre hareket edilmelidir.

Nasıl açıklayabilirsin bunu, benim "hede hödö" isimli kitabımda da "X" tanrısı var ve söylediği şeyler kitabının doğru ve değiştirilemez olduğu, şimdi "hede hödö" dinim hak din, "X" tanrısı gerçek mi?

İncil'de de İncil'in değiştirilemeyeceğini, Tanrı tarafından korunacağı yazıyor ama size göre değiştirilmiş.
Çünkü Allah Kur'an'ı şifreledi. Allah insanlar gibi akılsız değil. İnsanlar gibi bir kere yaptığı hatayı da bir daha yapmaz. Zaten insanlardaki özellikler de bize Allah'tan sadece %2'si aktarılıyor.

Hocam ben kuranı aslı ve meali olarak birkaç kez hatim ettim ve deistim. Dünyadaki müslümanların ciddi bir oranı taklidi iman ediyor. Yani ailesinden küçüklükten görmüş sorgulamamış iman etmiş. Az bir kısmıda tahkiki iman ediyor. Yani küçüklükten gördüğünle kalmayıp araştırmış diğer dinlere bakmış sorgulamış deliller ile sağlamlaştırılmış iman türü. Sizce neden oransal olarak düşük? Ben bu soruyu sormuştum kendime. Sonradan araştırdım ve bir sürü açığın olduğunu ve verilen cevapların tatmin edici olmadığını gördüm. Bir süre sonrada açıkçası tüm dinler bir yerde aynı kapıya açıldığını gördüm. İnsanları kontrol altında tutmak. Ha bu söylediklerim kendi düşüncelerim. Kimseyle bir sorunum yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı