İslam kaynakları önerisi

wraxos woo

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba! Bu konuda sizlere kendim tavsiye ettiğim İslam kaynaklarını önereceğim.
İlk başta şu anda popüler olanlardan önereyim.

1-) Altay Cem Meriç.
Kendisi İslam ile ilgili içerikler üretmektedir. İslam konusunda en bilgili insanlardan birisidir (yaşayanlardan).
2-) Fikret Çetin.
Cem Meriç Hoca için dediklerim Fikret Hoca için de aynıdır.
Gelelim kitaplara (başlangıç seviyesi içindir):
1-) Riyazü's-Salihin.
2-) Ayet ve Hadislerle Açıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali Yaşar Kandemir.
3-) Muvatta İmam Muhammed Rivayeti.
4-) Öğrenmeyi Öğrenmek Altay Cem Meriç.
5-) Kitabü'z-Zühd ve'r-Raka Abdullah b. Mübarek.
6-) Mecelle - Küllî Kaideler Şerhi ve Bir Zeyl Denemesi.
7-) Peygamberliğin İspatı Altay Cem Meriç.

Orta seviye için ayrı bir konu yazacağım.

Not: Kaynak önerme konusunda sizi tam tanımadığımdan başlangıç seviyesini önerdim, zaten bunlar birinin Müslüman olması için fazlasıyla yeterlidir.
Düzenleme: Opsiyonel olarak İslam'ın en güvenilir kaynaklarından biri Buhari'yi ve El Munkizü Mined Dalal'i de okuyabilirsiniz.
@Eldrithc

Son düzenleyen: Moderatör:
Fikret Çetin diamond ile tartışan kişi sanırım, hocamız sağolsun daha da uzaklaşmama sebep oldu anlattıkları vesilesi ile. ACM genelde starter pack önerilen kişidir.

Ancak şunu bilmek lazım ki bu tarz insanlar kendine göre ayet bükerler genelde. Ben bir ayet söylesem hayır onun 500. anlamı şöyledir der, ya da o dönem için normaldi gibi şeyler söylerler genelde.

Konu tartışma konusu olarak açılmadığı için sizle tartışmam ceza almama sebebiyet verir mi bilemedigim için başka bir şey söylemeyeyim.

Fikret çetin diamond ile tartışan kişi sanırım, hocamız sağ olsun daha da uzaklaşmama sebep oldu anlattıkları vesilesi ile. Acm genelde starter pack önerilen kişidir.

Ancak şunu bilmek lazım ki bu tarz insanlar kendine göre ayet bükerler genelde. Ben bir ayet söylesem hayır onun 500. anlamı şöyledir der, ya da o dönem için normaldi gibi şeyler söylerler genelde.

Konu tartışma konusu olarak açılmadığı için sizle tartışmam ceza almama sebebiyet verir mi bilemedigim için başka bir şey söylemeyeyim.

Aklınızda soru varsa sorabilirsiniz konu sahibi olarak sıkıntı yok.

Fikret çetin diamond ile tartışan kişi sanırım, hocamız sağ olsun daha da uzaklaşmama sebep oldu anlattıkları vesilesi ile. Acm genelde starter pack önerilen kişidir.

Yaratıcı tarafından gönderilen bir kitabın basitçe anlaşılabilmesini ummak saçma olur tabiiki de bir sürü anlamı olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstediğimiz gibi saygılı şekilde tartisamiyoruz bile forum ne hale girdi. Ali bey forumda her konunun konuşulmasını bizzat kendisi istediğini söyledi ancak modlar aynı fikirde değil sanırım. Umarım arkadaş raporlamamistir kendisi tartışmak istediği halde.
Yani forumda bile tartışamayacaksak nerede tartışacağız? Instagram,youtube ve diğer sosyal medya platformlarında full küfür,hakaret ve tehdit dönüyorken en azından burada tartışabilelim. @Ali Güngör

Yani forumda bile tartışamayacaksak nerede tartışacağız? Instagram,youtube ve diğer sosyal medya platformlarında full küfür,hakaret ve tehdit dönüyorken en azından burada tartışabilelim. @Ali Güngör
Bir konumda bunu konuşmuştuk, o konuya tekrar etiketleyecegim kendisini. İyi bakıyordu aslında konuşmamıza.

Kurallara uygun şekilde tartışabilirsiniz elbette, moderatörler genellikle tartışma kavga halini alınca kapatır ya da kilitler, konu komu denetlemeye ne yazık ki vaktim yok, itiraz raporlarına da tek tek bakmıyorum çoğunlukla, bunları moderatörler kıdemli moderatörlere soruyor. Herkes belirli bir görüş yüzüden ceza aldığını iddia etti bugüne kadar, her görüşten şikayet olduğuna göre işler tarafsız yürüyor demektir :)

Kurallara uygun şekilde tartışabilirsiniz elbette, moderatörler genellikle tartışma kavga halini alınca kapatır ya da kilitler, konu komu denetlemeye ne yazık ki vaktim yok, itiraz raporlarına da tek tek bakmıyorum çoğunlukla, bunları moderatörler kıdemli moderatörlere soruyor. Herkes belirli bir görüş yüzüden ceza aldığını iddia etti bugüne kadar, her görüşten şikayet olduğuna göre işler tarafsız yürüyor demektir :)
Yazdığınızi görmedim diğer konudan yazdım size. Kimse kimseye hakaret etmedi gereksiz mesaj denilerek silindi. E sırf dini görüşlerimizi tartışmak için konu da acamayiz ne kategorisi var ne kurallara uygun anında siliniyor. Sizce de uygun şekilde din ve siyaset gibi kategorilerin gelmesi gerekmiyor mu artık? Gelmesi şart da değil saygılı şekilde tartismamiza engel olunmasin, sırf din geçiyor diye konumuz reddedilmesin yeterli gerçekten.

Sahih-i Buhari neden kaynaklar arasında yok?

Başlangıç için karmaşık olabilir diye düşündüm.

İstediğimiz gibi saygılı şekilde tartisamiyoruz bile forum ne hale girdi. Ali bey forumda her konunun konuşulmasını bizzat kendisi istediğini söyledi ancak modlar aynı fikirde değil sanırım. Umarım arkadaş raporlamamistir kendisi tartışmak istediği halde.

Hayır ben raporlamadım o kadar yazmaya uğraştığım şeyi hem karşı taraf anlamadı hem de silindi bende bu durumdan memnunsuzum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı