Sehrail
Picopat
Nasıl bir düşünce şekli bu? Sorgulayan ateist mi olacak illa?
Ben 2 sene önce ne namaz kılardım ne de bir ibadet, İslam'ı sorguladım, hem de tamamen. Sonuç: Şu anda 5 vakit namaz kılıyorum.
Nasıl bir düşünce şekli bu? Sorgulayan ateist mi olacak illa?
Evet, gördüm şimdi.İnternete yazarsan görürsün.
Hayır hocam, Allah'a iman etmeyenlerin yani kafirlerin giremeyeceği yazıyor. Allah'ı inkar etmediğin sürece müslüman olmasan bile cennete girebileceksin. Açıkçası cehenneme gitmek o kadar da kolay değil bile diyebiliriz Kuran'a göretabii bunu kafir olmayanlar adına söylüyorum. Allah Kuran'da açıkça kafirlere savaş açmış.
Kafir: İslam'ın şartlarına uymayan kişi. Yani şöyle bir şey diyemezsin "ben Allah'a inanıyorum ama Muhammed'e inanmıyorum bana göre mantıksız"
Onu da şöyle açıklayacağım bu son yorumumdur. Tüm dini kitaplar Allah tarafından bir peygambere indirildi. Bu kitaplar ise (kuran hariç) o topluluklar tarafından kendi kurallarınca düzenledi ve şu an dünyada 7 tane incil var. Bunların anlamını az buçuk İslam'la uğraşan kişiler biliyor ve buna göre yorum yapıyorlar. Yani Allah var diyoruz. Peki Allah'ın indirdiği fakat senin benim gibi bir insan tarafından düzenlenen şey ne kadar doğru olabilir.
Allah'a inanıyorsan Muhammed'e de inanacaksın, Allah'a inanıp da muhammed'ine inanmıyorsan zaten kafir sayılırsın, çünkü Allah'ın sözüne itibar etmemiş olursun, yani söylediğinizde haklısınız, kafir dediğin Allah'ı da Muhammed'i de inkar eder.