İslam'a göre erkekler kadınlara şiddet uygulama hakkına sahip midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tefsire göre kötü anlamlı her şey yanlış, iyi anlamlı her şey doğru. Burada bir tutarsızlık yok mu sizce?

Bak dostum, hadi Kuran da döv diyor hadi sizi doğru kabul ediyorum. Kuran dedi ki kadını döv. Eee, Allahın peygamberi de kadına el kaldırma diyor? Kuranın tefsirin de de kadına el kaldırma diyor. Sizin söylediğiniz şey başlı başına tutarsız zaten.

Tefsiri okusanız ne yazdığını anlayacaksınız. Keşke okusanız da bilmediğiniz konularda fikrinizi söyleyip insanları yanıltmasanız.
Farklı tefsirlerin oluşma nedeni insanların dini çıkarları amacında kullanıp ayetleri çarpıtması. Laiklik de bunun için var. Öyle internette her gördüğünüze inanmayın lütfen.

Ayet bükücü siz oluyorsunuz diye düşünüyorum. Bıraktığım siteyi okursanız anlarsınız. Neredeyse her yerde dövmek olarak geçmez o fiil. Nasıl Türkçe zamanla değiştiyse, Arapça da onun 10 katı kadar değişmiştir.

Sen Kuranla tutarsızlık yaşamış oluyorsun, Kurana ters düşmüş oluyorsun. Diyanet Kuranın kendisinden daha doğru değil mi? Yine kavga konusu, herkes kendi bildiğini okuyor, gidiyorum ben. Kuranda dövün yazıyor ama adam açık açık o yanlış diyanet doğru diyor tı

erkeklere 4 eşe kadar izin verilmesi (cariyeler hariç), miras mevzusunda erkeğe 2 kadına 1 pay düşmesi gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Takıldığım kısım da burası. Tüm kainatın yaratıcısı, tanrı; niye anlaşılır bir biçimde indirmek yerine bizi tefsirlere mahkum ediyor? Yoksa Arapça'nın değişeceğini öngöremiyor mu?

Dövün ya da dövmeyin yazıyor her neyse bu önemli değil eğer sen "insansan" acıma duygusuna sahipsindir ve bir kişiye, kadına, canlıya zarar veremezsin vermemelisin. Birisi çıkıp dövebilirsin derse dövücek misin ya da bir kişi çıkıp kadına vurabilirsin derse vuracak mısın? Hayır! Çünkü sen bir insansın ve doğrunun ne olduğunu kavrayabilen bir akla sahipsin. O akılı kullanmak serbest, yasak değil.(bu cümlede herhangi bir kişi ya da cisim hedef gösterilmemiştir)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…