İslam'ı çok sorguluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilader benim için Allah'a inanmanın en büyük ve geçerli sebebi cenabetken insanın başına cidden şanssız olaylar gelmesidir. Dershaneye koydum dediğim defteri unuttuğumu dershanede fark ettim ki asla unutmazdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmalısın zaten körü körüne inanmak okumadan bilmeden inanmak ne kadar mantıklı? öncelikle türkçe kuran alarak sorgulamaya başla devamı gelir zaten

Özgür düşünceyi, dogmatik değerlere karşı sorgulamayı vesvese olarak değerlendirmek?

Aklına gelen kötü düşünceyi şeytan verir. Sorgulamasını demiyorum. Aklına gelen kötü düşünceden bahsediyorum.Sorgulamak hakkıdır.

İslam gayet sorgulanabilir bir dindir. Özgür irade vurgusu üzerine inşa edilmiştir. Sadece seçimlerinin sonuçlarına katlanırsın. Bir sınavda bildiğini yapıp sonra o sınavın sonucunu elde etmekten farksızdır. Düşüncen yanlış bence.

Aklına gelen kötü düşünceyi şeytan verir. Sorgulamasını demiyorum. Aklına gelen kötü düşünceden bahsediyorum.Sorgulamak hakkıdır.
"Vesveseyi şeytan verir." cümlesinden nasıl bir anlam çıkarabiliriz ki bundan farklı olarak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…