İslamiyet

• Konuyu başlatan muzan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 160
  • Görüntüleme 10.960
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi ateist misin?
Tam olarak değilim. Ne müslüman, ne ateist, ne deist. Çok aradayım. Daha fazla araştırma yapmam gerekiyor. Sınavlarımdan dolayı şu an ara verdim ama yazın bol bol araştırma yapacağım. Belki şimdi mesajlarımdan örnek gösterip ateist diyebilirsiniz. Dediğim gibi aradayım ve fikrimin net olduğu konularda fikrimi açıkça belirtirim.

@Shinrai asla benden öyle bir şey göremezsin. Cidden diğer arkadaşlara da sorabilirsin. Elimden geldiğince herkese eşit yaklaşırım. Bir tek terbiyesizliğe izin vermem. Eğer gözden kaçırdığım bir şey olursa lütfen raporla. Karmaşa içinde gözümden kaçma ihtimali çok fazla. Hata yaptıysam da affola.

İnsanların dininin sadece o insana ait olduğu, hiç kimsenin birbirinin dinine karışamayacağı düşüncesindeyim.

Tek söyleyeceğim şey, bu evreni bir varlığın yarattığına inanıyorum. Ben "Allah" demeyi tercih ediyorum.

Din hakkında konuşmayı pek sevmem, insanların birbirinin dinine karışmasını ve laf söylemesini de hiç sevmem. Yobazlıktan ve taassupluktan nefret ederim.

İslamiyetle bağlantısını kuran kurdu.

Teknoloji sitesinde böyle konuların açılması tuhaf değil mi?

İsteyen istediği başlığı açar. Ayrıca konu doğru yerde açıldı. Buranın adı "Technopat" diye illa teknoloji konuşulacak diye bir kural yok. Kısacası, tuhaf değil.

Adam gibi ismini söyleyeceksin. Rapor ettin mi?

Rapor ettim. Arkadaşı olan yönetici @painkiller ile beraber uslup cezası gerektirecek kışkırtıcı yorumlar atmaya devam ettiler. Şikayet etmek bir işe yaramiyor. Bu güne kadar kaç tane ceza itiraz konumun silindiğini sayamıyorum.

Bu arada sizin adamlık anlayışınız beni ilgilendirmez.

Teknoloji sitesinde böyle konuların açılması tuhaf değil mi? neyi tartışıyoruz ki kimin ne için neye inandığından kime ne? yok kuranda bir süre var kadınlara eziyet edin diyor falan yok bilmem ne? bende çok dindar değilim ama suyu çıktı bu işin. Ateistnopat olarak sosyalin adını değiştirelim kimse yabancılık çekmez. Siz felsefeyi çok yanlış anlamışsınız zaten çok gereksiz bir olay olduğunu düşünüyorum lise yıllarında resmen işkence gibiydi.
Sitede fazla aşağı inmezsiniz olur biter.

İnanıyorum, çok düşündüm, gereğindem fazla belki de. Çok sorguladım, araştırdım, en sonunda öyle bir noktaya geldim ki, varoluşsal bunalım seviyem o kadar arttı ki belki de hayatıma son vermeyi bile düşünmüşümdür o sıralar. İncil vs diğer kitapları da okumaya çalıştım, ateist/deist makalelerini de. Agnostik arkadaşlarımla da konuştum. Dinden tamamen koptum resmen. Daha sonra, baktım ki cidden iyiye gitmiyorum, hayattan zevk alamıyorum, soruların içinde boğulup kendimi yiyorum, harcayıp bitiriyorum, tekrar Kuran'ı elime alıp okumaya başladım. İçimi ısıttı sanki. Sorularıma teker teker cevap buluyordum. İşte o zaman yeniden dinime bağlanmıştım. Daha sonra da, yani şu anda da aşırı dinci olmadan, sadece inanış ve yeri geldiğinde ibadet ile müslüman hayatıma devam ediyorum. Dinim bazılarına saçma, anlamsız gelebilir. Çok fazla o tür insanların konuşmalarını vs dinlediğim için emin olun çok çok iyi anlıyorum. Ama dinim beni mutlu ediyor, huzurlandırıyor.

Bence kimsenin inanışı kimseyi ilgilendirmemeli. Kimse birbirini ayırmamalı. Herkesin kendi doğruları var. Kim neyi doğru biliyorsa, size zarar vermediği sürece bırakın onu yapsın. Nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşasın.

Aklıma gelmişken cidden kapalı, açık insan ayrımı yapan insanlardan, dalga geçenlerden nefret ediyorum. Kimsenin kimseyi aşağılama hakkı yoktur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı