İslamiyet

• Konuyu başlatan muzan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 160
  • Görüntüleme 10.991
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saygılıyım kimseye müslüman olma demiyorum ama gerçek bu.
Sizinle daha da bu konuşmaya devam etmek istemiyorum. Ama şunu demek istiyorum: Bazı kişiler var ki, kendine saygı duyulmasını isterken; başkasına ağzına geleni söyleyebiliyor (Her iki taraf için de söylüyorum.). Ben bunu anlamıyorum. Her şey karşılıklı. Her iki taraf da saygılı olmalı ki hoşgörü ortamı oluşabilsin. Siz kendinizi haklı görmeye devam edin. Saygılar.

Türkiyede ki çoğu islam düşmanı insanlar genelde işine geleni araştıran kişiler. Yani adam ayeti kopyala yapıştır yapıyor (ateist sitelerinden) ve araştırdığını sanıyor. çok garip..

Garip olan sizsiniz, siz. :) Diyanet'in sitesindeki veriyi elimle yazarak mı aktarsaydım? Körü körüne inanmaya doğduğunuzdan günden itibaren alıştırıldığınız için ayetleri mantık sınırları içerisinde yorumlamak size ters geliyor. Hiç bir şekilde yorumlanamaz yani... Sana da bol şanslar dostum. :)

Her düşüncede fazla agresif insanlar var. Bir sorun varsa raporlayıp geçmeniz daha iyi olacaktır. Laf anlatmaya çalışmanız genelde işe yaramıyor.

Garip olan sizsiniz, siz. :) Diyanet'in sitesindeki veriyi elimle yazarak mı aktarsaydım? Körü körüne inanmaya doğduğunuzdan günden itibaren alıştırıldığınız için ayetleri mantık sınırları içerisinde yorumlamak size ters geliyor. Hiç bir şekilde yorumlanamaz yani... Sana da bol şanslar dostum. :)

Agnostik biri olarak islam kusursuzdur.

İnanmamak için dinlerin kutsal kitaplarını okuyup anlamak yeterli bir sebep. Ya da, İyi bir insan olmanın dinle bir ilgisinin olmadığını anlarsın ve dinlerden vazgeçersin, bu kadar basit. Ayrıca böylesi daha sağlamdır çünkü müslümanların iyiliği bir ödül karşılığında yapması etik açıdan yanlıştır, ikiyüzlülüktür. Bir çok müslüman dini inancını yitirdiğinde her türlü suçu işleyebileceğini düşünür. Bu da kaosa yol açar. Öte yandan "Allah için savaş" diyen radikal islamcıları da düşünürsek; iyiliği, insanlığı, güzelliği bir din ekseninde yorumlamak yanlışlara yol açar. İyilik; cennet beklentisi veya bir ödül olmadan, insanlık için yapılır.

Barış ve hoşgörü
dinindeki dikkatimi çeken bazı ayetler (Tamamı Diyanet'in resmi internet adresinden alınmıştır, aratabilirsiniz.)

1. Muhammed Suresi - 4 . Ayet Tefsiri
Kâfirlerle savaşa girdiğinizde hemen öldürücü darbeyi vurun, nihayet onları çökertince esirleri sağlam bağlayın (kaçmamaları için tedbir alın).

2. Tahrîm Suresi - 9 . Ayet Tefsiri
Ey peygamber! Kâfirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara sert davran. Onların varacağı yer cehennemdir ve bu ne kötü bir sondur!

3. Tevbe Suresi - 73 . Ayet Tefsiri
Ey peygamber! İnkârcılara ve münafıklara karşı cihad et, onlara sert davran; onların varacağı yer cehennemdir ve bu ne kötü bir sondur!

4. Tevbe Suresi - 29 . Ayet Tefsiri
Ehl-i kitap’tan Allah’a ve âhiret gününe inanmayan, Allah ve resulünün yasakladığını yasak saymayan ve hak dine uymayan kimselerle, yenilmiş olarak ve kendi elleriyle cizye verinceye kadar savaşın.

5. Tevbe Suresi - 1-6 . Ayet Tefsiri
Haram aylar çıkınca, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, esir alın, kuşatın ve onları her geçit yerinde gözetleyin. Şayet tövbe ederler, namazlarını kılarlar ve zekâtlarını verirlerse artık onları serbest bırakın. Allah yargılayıcıdır, bağışlayıcıdır.

6. Mâide Suresi - 35 . Ayet Tefsiri
Ey İnananlar! Allah’tan sakının, O’na ulaşmaya yol arayın, yolunda cihad edin ki kurtulasınız.

7. Mâide Suresi - 33-34 . Ayet Tefsiri
Allah’a ve peygamberine karşı savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası ancak ya öldürülmeleri veya asılmaları yahut el ve ayaklarının çapraz olarak kesilmesi ya da bulundukları yerden sürgün edilmeleridir.

8. Nisâ Suresi - 88-89 . Ayet Tefsiri
Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan dostlar edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün; hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin.

9. Nisâ Suresi - 34 . Ayet Tefsiri
Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve dövün.

Dönemin şartları göz önüne de alınsa, çeviri bahane de edilse bunun açıklanacak bir tarafı yok. Buna benzer onlarca ayet var. Yukarıdakiler sadece aklıma ilk gelenlerdir.

Tevbe suresi 29. Ayet için cevabım:

Tevbe/4- ancak allah’a ortak koşanlardan, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz, sonra da antlaşmalarında size karşı hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiç kimseye yardım etmemiş olanlar, bu hükmün dışındadır. Onların antlaşmalarını, süreleri bitinceye kadar tamamlayın. ŞÜPhesiz allah, kendine karşı gelmekten sakınanları sever.

Tevbe/6- eğer allah’a ortak koşanlardan biri senden sığınma talebinde bulunursa, allah’ın kelâmını işitebilmesi için ona sığınma hakkı tanı. Sonra da onu güven içinde olacağı yere ulaştır. Bu, onların bilmeyen bir kavim olmaları sebebiyledir.

Tevbe/7- allah’a ortak koşanların allah katında ve resûlü yanında bir ahdi nasıl olabilir? Ancak mescid-i haram’ın yanında kendileriyle antlaşma yaptıklarınız başkadır. Bunlar size karşı dürüst davrandığı sürece, siz de onlara dürüst davranın. Çünkü allah, kendine karşı gelmekten sakınanları sever.

Tevbe/13- yeminlerini bozan, peygamberi yurdundan çıkarmaya kalkışan ve üstelik size tecavüzü ilk defa kendileri başlatan bir kavimle savaşmaz mısınız? Yoksa onlardan korkuyor musunuz? Oysa allah, -eğer siz gerçek mü’minler iseniz- kendisinden korkmanıza daha lâyıktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hala bu konularda inanlar ve inanmayanlar arasında sürekli bir kendi düşüncesini karşıya anlatmaya veya inandırmaya çalışıyorlar. Herkes kendi inancını savunuyor. Objektif bir tutum içinde bu konulara yaklaşmak zor. Her iki tarafta da kendileri için haklı sebepler var. Yada öyle düşünüyoruz. İki tarafında aynı soruya farklı bakış açıları var. Bir taraf kafasında ki düşüncelerin cevaplarının bulunduğu dinlere inanırken, diğer taraf inanmaktan ziyade sorgu içine düşüyorlar. İki tarafta aynı soruyu soruyor. Neden? Nasıl? Niçin? Düşündüğümüz, tartıştığımız şeyler felsefe tarihininde ötesine gidiyor. Hepsi çıkmaz, sonu olmayan bir yola gidiyor. İnanlar karasız, anlamsız kalmak yerine dinlere yönelirken, diğer taraf bunu inançlara bağlıyor. Gittiğimiz yollar aynı ama cevap şekillerimiz farklı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı