İşlem yaparken mouse takılıyor

OmurOzan

Hectopat
Daha fazla  
Ne yaptığımla bir alakası yok, oyun oynarken veya Web'de gezerken mouse takıla takıla ilerlemeye başlıyor, arkada müzik çalıyorsa duruyor, mouse götürdüğüm yerlere tıklamıyor. Yeniden başlatmak için kasadaki reset tuşuna basmam gerekiyor ya da bazen "cızzzz" gibi bir ses gelip kendi kapanıyor ben açıyorum. Sebebi ve çözümü nedir? Lütfen yardım.

Başka fareyle denediniz mi?

Evet denedim sorun fare değil PC ile alakalı zaten dediğim gibi arka planda çalışan uygulamaları da durduruyor.
Sorunun HDD, işlemci veya RAM ile ilgili olduğunu düşünüyorum
Not: Ara sıra anakartta boot ve cpu hata ledleri yanıyor

Hemen deniyorum.

Öncelikle antivirüs programı ile bilgisayarda hızlı tarama yapalım. Virüs varsa sildikten sonra sorun devam ettiği takdirde RAM'leri çıkartıp temiz silgi ile özenle silelim. (Sildikten sonra farklı slotlara tak)
Yine sorun düzelmezse işlemciye termal macun sürelim.
Aşağıdaki işlemi hiçbiryerden destek alamazsan yap.
Bunlar olmazsa da; disk bozuk olabilir, Onarmak için Windows + Q tuşuna aynı anda basıp arama kısmına cmd yazıp sağ tıklayarak yönetici olarak açıyoruz.
  1. C: /f : Birimdeki bozuk bölümleri taramadan hataları onarmak için, komut isteminde chkdsk birim:/ f yazın ve ENTER tuşuna basın.
  2. chkdsk C: / r : Hataları onarmak, bozuk bölümleri bulmak ve okunabilen bilgileri kurtarmak için, komut isteminde chkdsk birim:/r yazın ve ENTER tuşuna basın.
  3. (Y/N) gelirse y basıp enter ile işlemi başlat %100 olana kadar bekle.
Birim yerine C ya da D bölümünü yazıcaksın. Örnek: chkdsk C:/ f
Not: Disk onarma kesin çözüm olmayabilir. Bu işlemi yapmak senin kararına bağlı.
Ne yaptığımla bir alakası yok, oyun oynarken veya Web'de gezerken mouse takıla takıla ilerlemeye başlıyor, arkada müzik çalıyorsa duruyor, mouse götürdüğüm yerlere tıklamıyor. Yeniden başlatmak için kasadaki reset tuşuna basmam gerekiyor ya da bazen "cızzzz" gibi bir ses gelip kendi kapanıyor ben açıyorum. Sebebi ve çözümü nedir? Lütfen yardım.

Belki ekran kartı sürücüsünde de sorun olabilir.

Son düzenleme:
Öncelikle antivirüs programı ile bilgisayarda hızlı tarama yapalım. Virüs varsa sildikten sonra sorun devam ettiği takdirde RAM'leri çıkartıp temiz silgi ile özenle silelim. (Sildikten sonra farklı slotlara tak)
Yine sorun düzelmezse işlemciye termal macun sürelim.
Aşağıdaki işlemi hiçbiryerden destek alamazsan yap.
Bunlar olmazsa da; disk bozuk olabilir, Onarmak için Windows + Q tuşuna aynı anda basıp arama kısmına cmd yazıp sağ tıklayarak yönetici olarak açıyoruz.
  1. C: /f : Birimdeki bozuk bölümleri taramadan hataları onarmak için, komut isteminde chkdsk birim:/ f yazın ve ENTER tuşuna basın.
  2. chkdsk C: / r : Hataları onarmak, bozuk bölümleri bulmak ve okunabilen bilgileri kurtarmak için, komut isteminde chkdsk birim:/r yazın ve ENTER tuşuna basın.
  3. (Y/N) gelirse y basıp enter ile işlemi başlat %100 olana kadar bekle.
Birim yerine C ya da D bölümünü yazıcaksın. Örnek: chkdsk C:/ f
Not: Disk onarma kesin çözüm olmayabilir. Bu işlemi yapmak senin kararına bağlı.

Belki ekran kartı sürücüsünde de sorun olabilir.
teşekkür ederim şuan daha başka ve büyük bir problem yaşıyorum bilgisayar açılırsa deneyeceğim :/

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı