Beyler bilgisayarım birkaç aydır böyle hızı 0.38'de sabit, görev yöneticisinde performansa giriyorum hız sabit 0.38 ve bu sorundan önce de kendini otomatik kapatıyordu. Değişik bir şekilde şu an onu yapmıyor ama bu sefer de hızı düştü bilgisayar bölümü okuyordum. Bölüm hocalarıma götürdüm. Bir çözüm bulamadık. Bir de corona çıktı şimdi hiç yapamıyorum bayağı baktım ama yapamadım. Kimileri "BIOS'ta load optimize" mi ne diyor orayı yaptım diye ama.
Benim BIOS'ta öyle bir şey yok.
Tamam 0.38'de çalışıyormuş, BIOS'tan bunu değiştirmen gerekiyor anakartın BIOS rehberiyle bu işi çözebilirsin. Eğer BIOS'ta ayarlar olması gereken durumdaysa değiştirme yük altında olmadığından bu değerleri veriyordur.
Klasik olacak ama format atmayı denedin mi? Belki sistemdeki bir ayar kısıtlıyordur işlemci hızını. Bu arada BIOS'tan işlemci çarpanını kontrol ettin mi?
Klasik olacak ama format atmayı denedin mi? Belki sistemdeki bir ayar kısıtlıyordur işlemci hızını. Bu arada BIOS'tan işlemci çarpanını kontrol ettin mi?
BIOS'a girip değiştirmen gerekiyor. Anakartın BIOS rehberine bakarsan ya da anakart modeli ve overclock yazarsan YouTube'da birçok video seni aynı yere yönlendirir fakat dedikleri değeri değil standart kullanacağın X24 değerini girmen gerek.
BIOS'a girip değiştirmen gerekiyor. Anakartın BIOS rehberine bakarsan ya da anakart modeli ve overclock yazarsan YouTube'da birçok video seni aynı yere yönlendirir fakat dedikleri değeri değil standart kullanacağın X24 değerini girmen gerek.
Hocam bir video buldum ama anakart üzerinden Advanced sekmesinden overclock sekmesini açıp oradan 333 olan MHz'yi yükseltiyor acaba öyle mi bir link paylaşmak yasak mı videonun linkini atabilirim de.
PC yine eski hali gibi kendini açar açmaz yine kapatıyor .
BİOS'ta bilmediğin birşeyi değiştirmedin ya, bios karmaşık ve risklidir. Sadece çarpan kilidini değiştirmen gerek işlemci hızı çarpan kilidine göre ayarlanacak.