İşlemci 100 dereceyi aşmıyor frekansı düşürüyor.

Daha fazla  
Intel E5200 işlemcim, ASUS P5GC/MX anakartım var. İşlemcimi daha önce oc ile 3.18 GHz'e çıkartmıştım. Prime95 ile test ederken yaklaşık 120 dereceye kadar varınca (1oo dereceden sonra frekans düşmeye başlıyordu) bilgisayar kapanıyordu. Anlayamadığım bir şey oldu, şuan işlemci 100 dereceye kadar ısınıyor sıcaklığını 100 derecede sabitleyip o andan itibaren frekansı düşürüyor. Değişik frekanslarda denedim, bios ayarlarını sıfırladım ama sorun çözülmedi. Bu neden kaynaklanıyor?

Kardeş anlamıyorsun heralde 1 saat önce 120 dereceye kadar çıkıp bilgisayar kapanıyordu. Birden ne oldu da 100 dereceyi geçmeyip sıcaklığı sabitleyip 350 MHz'e kadar düşürüyor frekansı?

Eğer işlemci sıcaklığın aşırı yüksek değerlere ulaşırsa işlemci içindeki transistörlere zarar verirsin. Transistörler zarar görürse işlemci sana gerekli, eski performası göstermez yani işlemcinin ömrü azalır. Bu yüzden işlemci, frekans hızını düşürüp daha fazla ısınmaması yani transistörlerin zarar görmesini engellemeye çalışıyor.

120 dereceye ulaşıp bilgisayarın kapanması yada 100 dereceyi geçmemek için frekans hızını düşürmesi işlemcinin zarar görmemesi için bilgisayarın aldığı önlem.

Sağol. Biliyorum, 100 dereceyi geçmesi işlemcinin zarar görmesine yol açabilir ama bunu bios ayarları defaulttayken dahi yapması ve frekansı çok çok düşürmesi garip geldi. Şimdi bios pilini çıkarıp taktım, düzeldi.

Arkadaşlar bende sormak istiyorum benim de fx 6350(oc li 4.6) işlemcim var 62 derecelere geldiği zaman frekans hızını 1.6 ghz e düşürüo bir iki saniye bunu nasıl değiştirebilirim yani 62 - 63 derecede değilde mesela 70 e geldiğinde düşürse elimizde böyle bir imkan var mı ? @Göksel Gündüz

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı