İşlemci 120 dereceye ulaştı

lGhostl

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı uyku moduna almıştım. Gelince bilgisayarı açtığım zaman birden sıvı soğutucunun fanları son hızda çalışıyordu. İşlemcinin derecesini kontrol ettiğimde 120 derece yazıyordu fakat Görev Yöneticisi'nden kullanım yüzdesinde baktığımda %6 kullanılıyordu. Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra düzeldi fakat içim rahat değil. Bu sorun neden ötürü kaynaklanmış olabilir ya da almam gereken bir önlem var mıdır? (işlemcinin derecesini AI Suite 3 ten kontrol ettim.)

İşlemci nedir?
ryzen 5 7500f
Soğutucu Deepcool le500 mars

İşlemcinizin fanına bir bakın tozlanma birikim yaptığından devreye girmemiş olabilir.

Daha geçen gün temizledim ayrıca daha önce böyle bir olayın benzeri olmadı. Ekstradan soğutucu hızlı çalısmasına rağmen derece düşmedi. Donanımla alakalı bir sorun olabilir mi? Ya da uygulamanın hatasından kaynaklı. Çünkü bilgisayardaki sıcaklıkların hepsi düşüktü

1734442689606.png

Ryzen 5 7500F.
Soğutucu DeepCool LE500 mars.

Daha geçen gün temizledim ayrıca daha önce böyle bir olayın benzeri olmadı. Ekstradan soğutucu hızlı çalısmasına rağmen derece düşmedi. Donanımla alakalı bir sorun olabilir mi? Ya da uygulamanın hatasından kaynaklı. Çünkü bilgisayardaki sıcaklıkların hepsi düşüktü.

Zaten harici soğutucu fan devreye girmesine rağmen ısıyı düşüremeyip işlemci kendini korumaya alıp kapatıyor burada bir de işlemcinin doğru takılıp takılmadığı veya termal macunu yenilemeniz gerekebilir.

Zaten harici soğutucu fan devreye girmesine rağmen ısıyı düşüremeyip işlemci kendini korumaya alıp kapatıyor burada bir de işlemcinin doğru takılıp takılmadığı veya termal macunu yenilemeniz gerekebilir.
İşlemci doğru takılı ve termal macunu da yakın zamanda yenilemiştim. Dediğiniz gibi eğer termal macun veya işlemcinin doğru takılıp takılmamasıyla bir alakası olsaydı bence daha önceden yük altındayken bu durumları yaşardım. Fakat bilgisayar yük altındayken bile böyle bir şey yaşanmadı ondan ötürü onlarla alakalı olacağını düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı