İşlemci arızası nasıl anlaşılır?

3 hafta önce garantiye gönderdi vatan teknik servisi. 1 haftadır işlem görüyor 5 iş günü falan kaldı işlem süresinin bitmesine. Aslında 30 dk.lık bir işlem anakart bios update. Bu kadar oyalıyorlar sonra kullanıcı hatası deyip gönderirlerse çok kötü olur.

Sorun bios update yapılmaması imiş. Anakart işlemciyi görmüyormuş. Montaj yaptıktan sonra burada bildiririm durumu tekrar, herkese teşekkürler. :)

Vatan anakartı alacakmış ücreti ödeyecek galiba. 380 TL almıştım şimdi 490 TL olmuş. 110 TL zarar yapacağım. i5 6500 intel işlemciye uygun anakart ne alabilirim sorun yaşamayacağım.

Faturanda ne yazıyorsa onu sana geri verirler, zarar etmiyorsun.
Aynı anakartın emsalleri 490-500 TL ama bana paramın o günkü değerini ödüyorlar. Madem arızalı ürün sattılar neden oyalayıp bios update yapacağız diye 1 ay alıkoyarlar ki? Ürünün garantisi ürünü en az 2 yıl kullanabileceğim anlamı taşımıyor mu? Hem başından belli olur arızalı olduğu biosu karıştırmadan direk ürünü teslim alabilirdi. Kötünün kötüsü var buna da şükür ama müşteri tercihini kaybederler böyle olursa..

MSI B150 Gaming ya da MSI B150 PC MATE alsam nasıl olur?

Aynı anakartın emsalleri 490-500 TL ama bana paramın o günkü değerini ödüyorlar. Madem arızalı ürün sattılar neden oyalayıp bios update yapacağız diye 1 ay alıkoyarlar ki? Ürünün garantisi ürünü en az 2 yıl kullanabileceğim anlamı taşımıyor mu? Hem başından belli olur arızalı olduğu biosu karıştırmadan direk ürünü teslim alabilirdi. Kötünün kötüsü var buna da şükür ama müşteri tercihini kaybederler böyle olursa..

MSI B150 Gaming ya da MSI B150 PC MATE alsam nasıl olur?
İadesini aldıkları için faturanda ne yazıyorsa sana onu geri verirler. 30 dakikalık bir işlem diyorsun, servise göndermeden sen yapsaydın daha hızlı olmaz mıydı?

İadesini aldıkları için faturanda ne yazıyorsa sana onu geri verirler. 30 dakikalık bir işlem diyorsun, servise göndermeden sen yapsaydın daha hızlı olmaz mıydı?
Anakartın arızalı olduğunu söylediler ve ürün geri alındı. Bana 2 seçenek sunuldu; ya ürünün faturasındaki yazan 380 TL ödeyeceklerdi ya da ürünün aynısını vatan şubelerinden herhangibirinde bulunması koşuluyla yenisiyle değiştirilecekler. Ben paramı almadım değişim kuponu aldım. Ürün gelince gidip alacağım.

30 dk.lık işlem işlemci güncellemesi için demiştim. ve 1151 soket önceki nesil işlemciyle güncellenecek denildi. Bende sadece i5 6500 var. Anakart çalışsaydı kendimde güncellerdim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı