İşlemci aşırı ısınıp over temperature ve mavi ekran hatası veriyor

Oğuuzz

Hectopat
Yer
Bursa
RAM
16gb
Ekran kartı
rtx 3060
Anakart
asus PRIME H610M-K D4
İşlemci
12 th Gen İntel(R) Core(TM) i5-12400f
Merhaba, size bir şey danışmak istiyorum, artık cidden sıkıldım ve endişelenmeye başladım. İlk olarak, işlemcim eskisinden ziyade şu sıralar (2-3 ay boyunca) aşırı ısınmakta. Oyunda vesaire 100-90-80-70 derecelerde geziyor. Boşta 60-50 derece. Ayrıca bu aralar biraz fazla mavi ekran yemeye başladım, saliselik bir şekilde oluyor ve PC yeniden başlatılıyor. Windows'un 24H2 olması lazım, onu da yapmıştım, her şey güncel.
Ve CPU over temperature hatasını neredeyse hep alıyorum. Yüksek ihtimalle termal macun kurudu veya bitti. Bu termal macun bu kadar ısındırır mı? Bilgisayarcıya götüreceğim ama endişeliyim, ya işlemcinin bir yeri yandıysa diye. Ne yapmalıyım? Yanma olasılığı var mı? Son olarak kasada mavi ve kırmızı ışık var ya disk ışığımı ne deniyor orada mavi yanıp sönüyordu eskiden şimdi kırmızı yanıp sönüyor hep. Ayrıca çok sesli çalışıyor. Alttaki fotoğrafların 2'si boştayken diğeri kullanımdayken.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-13 173207.png
    22,7 KB · Görüntüleme: 31
  • Ekran görüntüsü 2024-12-13 173140.png
    63,9 KB · Görüntüleme: 33
Çekirdek sıcaklıkları 50 derecelerde ama tj Max 100 derece diyor. Burada bir gariplik var. Ayrıca boşta 5 - 10 watt arası çeken ve katiyen ısınmayan bir işlemci 12400F. Sadece macun kurudu diye bu kadar ısınması imkansız. Sensörü sıcaklığı hatalı gösteriyor gibi geldi bana.

valla bende endişeleniyorum bu yüzden ya pek anlamadım sensör olayını. Sizce götürmelimiyim ( ek olarak ekran kartım şuan %11 2 7 felan kullanılıyor bu normalmi)

Hocam termal macun kurumuştur o işlemcinin o kadar sıcak olmasının ihtimali yok. Termal macun yenileyin.

Hocam termal macun kurumuştur o işlemcinin o kadar sıcak olmasının ihtimali yok. Termal macun yenileyin.
öyle yapacağım hocam kendım yapamayacağımdan bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum bu 100 derece olması hatalar felan termal macundan o zaman değilmi? Yanma felan yoktur inşallah hocam

Öyle yapacağım hocam kendım yapamayacağımdan bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum bu 100 derece olması hatalar falan termal macundan o zaman değil mi? Yanma falan yoktur inşallah hocam

İnşallah yoktur. Önerim termal macun yenileyin yine aynı hatalar olursa işlemciyi garantiye gönderin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…