İşlemci boostlama nasıl yapılır?

Agony1376

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
Mx110
İşlemci
İ5 8265u
Arkadaşlar ben MSI Afterburner yükledim ama ekran kartım MX110 olduğu için oradan ayar yapamıyacağımı ve yapmamam gerektiğini söylediler ekran kartı çok ısınabilir dediler bir kişi işlemciyi Boost'la dedi onu nasıl yapacağım ThrottleStop ve undervolt gibi şeyleri görmüştüm bunlar mı yapmam gerekenler ve basıl yaparım.
Bu konuda bütün fotoğraflar mevcut.

Öncelikle k ibaresi Core serisi için var. Yoksa Xeon, Core 2 gibi islemcilerde yok zaten.

Konu sahibinde de i5 var. U ibareli.

Ek olarak i5 650 OC edilemez. Sadece tepe frekansta çalışması için zorlanabilir.

Kendimde yaptım ve buyurun tek tıklamayla bulduğum video.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam yani ben OC yap mıyim mi @erme @Kuffoa
Yapmanız mümkün değil.

Çok spesifik bir anakartla yapılmış. Konu sahibinin vaziyeti ile alakası ne?

Ek olarak bu durumdan bahsettim. Yapılabildiğini de söyledim. Sadece yeni nesillerde daha kolay ve mantıklı hale geldi.

Hayır kesinlikle olmaz triplerine girdikten sonra kabullenip konu ile alakası ne yazmanız komikmiş.
Her k serisi overclock edilir önermesi doğru ama her k serisi olmayan overclock edilemez yanlış bir önerme.

Hocam yani ben OC yap mıyim mi @erme @Kuffoa

BIOS'a girip kontrol etmelisiniz ama soğutmanız kaliteli değilse yapmanızı önermiyorum.

Hayır kesinlikle olmaz triplerine girdikten sonra kabullenip konu ile alakası ne yazmanız komikmiş.
Tabii beyefendi. Sizden öğreneceğim işi.

Bakın bakalım, ne demişim:
Yeni nesillerde Base Clock OC daha makul.

BIOS'a girip kontrol etmelisiniz ama soğutmanız kaliteli değilse yapmanızı önermiyorum.
Konu sahibinin zamanını çakmak konusunda da iyisiniz bakıyorum.

Intel Core 2 Quad Q8300.
Intel i5 650.
Xeon 3470 ve 3440.

Siz OC yapamadığınız eski Intel işlemcilere örnek verir misiniz? @erme

Quad serisinde yok diye biliyorum veya dogru düzgün tutmuyor işlemciyi 9300 ve 9400'de denemiştim 341'den sonra bilgisayar açılsa bile reset atınca sıyah ekranda kalıyor.

Quad serisinde yok diye biliyorum veya dogru düzgün tutmuyor işlemciyi 9300 ve 9400'de denemiştim 341'den sonra bilgisayar açılsa bile reset atınca sıyah ekranda kalıyor.

Bana inanmayabilirsiniz
Konuyu daha fazla kirletmemek adına uzun yazmayacağım, YouTube'a yazın lütfen "Core 2 Quad Q8300 2.50GHz to 3GHz"

Hocam soğutmam çok kaliteli değil yazın değiştireceğim PC'yi zaten yapmayacağım o zaman.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…