İşlemci Boştayken 70 Dereceye Çıkması

TheJewerd

Decapat
Çarşamba günü sistemime 4GB RAM taktım ve daha önce sorun çıkarmayan İşlemci fanı sorun çıkarmaya başladı. Tırnaklarını oturtmama rağmen çıkmaya devam etti. Sorunu çözmek için bilgisayarın içini açıp iyice temizledim ve Fanın tırnaklarının arasına ince zil teli sokup daha çok sağlamlaştırdım. Bu sefer olduğunu sandım ve takıp bilgisayarı çalıştırdıktan 3 saat sonra bilgisayar tekrar kapandı. Bugün işlemci sıcaklığına bakmak için Core Temp programını yükledim ve şaşırdım. İşlemci boştayken 70 derece Youtube'a girdiğimde ise 90 derece oluyor. Termal macun süreli 2 ay'a yakın oldu, baktığımda biraz kurumuştu ama hala vardı. Bu olay neden olabilir yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Termal macunu yenileyin, biraz kuruduğunu söylüyorsunuz. Kaliteli bir termal macun sürün, sizi eğey bir süre götürecektir.
Yeni taktığınız 4GB ram bellekleri çıkarıp test ediniz. Testin sonucu burada bizimle paylaşınız.

Termal macun ile değil sorun stok fanınızın termal macununu silin bir deneyin 3 4 mm olmuştur ortalama o siz temizleyin onu ıslak bez ile işlemci termal macunu da silin tekrar sürün

Termal macunu yenileyin, biraz kuruduğunu söylüyorsunuz. Kaliteli bir termal macun sürün, sizi eğey bir süre götürecektir.
Yeni taktığınız 4GB ram bellekleri çıkarıp test ediniz. Testin sonucu burada bizimle paylaşınız.
Elimdeki Termal macun çin malı beni sorunsuz 2 ay götürmüştü fakat son zamanlar böyle bir olay başıma geldi. 2GB RAM takılıyken böyle bir sorun yoktu, daha sonra 4GB RAM taktıktan sonra böyle bir olay başıma geldi. Fan biraz eski, markası ise Cooler Master.

RAM takarken fanı da çıkarıp temizledin anladım ben. Eğer işlemci fanı bir kere çıkartılırsa tekrar yerine takmadan önce macun sürülmesi gerekir, eski halinde bırakılmaz.
Fanı çıkartıp temizlemiştim fakat Termal macun sürmemiştim ondan olabilir. Zaten biraz kurumuştu ama yenilemeye gerek yoktur herhalde diyip geri takmıştım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı