İşlemci Çalışma Zamanı Sıfırlanmıyor

kederlitosbağa

Kilopat
Katılım
11 Temmuz 2014
Mesajlar
628
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar.
Görev Yöneticisi'ndeki işlemci sekmesinde çalışma zamanı bilgisayarı kapatsam bile sıfırlanmıyor. Mesela bilgisayar 16 saat açık kaldıktan sonra kapattım. Bir süre sonra tekrar açtığımda çalışma zamanı 1 gün yazıyordu. Bunun sebebi ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, eski bir konu ancak bendede var şuanda 17 gündür çalışıyor görünüyor fakat her kapatışımda bataryayı dahi çıkarırım. Windows 10 kullanıyorum.
 
Win 10 için bir çözüm var mı?
Arkadaşın bahsettiği işlem win10 üzerinde de yapılabiliyor. Hızlı başlatmayı devre dışı bırakabilirsin. İlgili ayara tıklayamıyorsan önce üst tarafta davranışları değiştir gibi bir buton olacak ona tıkla, ardından seçilebilir hale gelir.
 
Arkadaşın bahsettiği işlem Windows 10 üzerinde de yapılabiliyor. Hızlı başlatmayı devre dışı bırakabilirsin. İlgili ayara tıklayamıyorsan önce üst tarafta davranışları değiştir gibi bir buton olacak ona tıkla, ardından seçilebilir hale gelir.

Devre dışı bırakmazsak herhangibir sorun ile karşılaşır mıyız acaba?
 
Öncelikle merhaba.Eğer başlattan kapat kısmının olduğu kısımda "yeniden başlat"öğesini seçerseniz sık açılan dosyalar normalde kapanıncada hemen açılması için açık kalır.Bu öğe onlarıda ve Cpu'yuda tamamen kapatır.Yani bu öğe Cpu sıfırlama öğesi gibidir.Zaten bazı hatalarda ilk çözüm olmasının sebebide Cpu'yu yeniden başlatması.İyi günler dilerim.O süreyede çok takılmayın önemli olan sıcaklığı ve anlık kullanım yüzdesi.😀
 
Öncelikle merhaba. Eğer başlattan kapat kısmının olduğu kısımda "yeniden başlat"öğesini seçerseniz sık açılan dosyalar normalde kapanınca da hemen açılması için açık kalır. Bu öge onları da ve CPU'yuda tamamen kapatır. Yani bu öge CPU sıfırlama öğesi gibidir. Zaten bazı hatalarda ilk çözüm olmasının sebebide CPU'yu yeniden başlatması. İyi günler dilerim. O süreyede çok takılmayın önemli olan sıcaklığı ve anlık kullanım yüzdesi.😀

Çok teşekkurler gercekten. PC 2 gundur çalışıyor diyor şimdi 21 saniye diyor. Çok teşekkürler.
 
Çok teşekkürler gercekten. PC 2 gundur çalışıyor diyor şimdi 21 saniye diyor. Çok teşekkürler.

Ne demek ayrıca SSD varsa bilgisayarınızda "Hızlı Başlat"dan dolayı oluyor. Onu kapatırsanız normal kapanmada da CPU tamamen kapatılacaktır. Ancak açılma süresi biraz uzayabilir.
 

Geri
Yukarı