İşlemci çarpanı boot edince yarıya iniyor

MUSTTROLLL

Decapat
Eski bilgisayarıma ait olan Phenom II X4 955 işlemcim (200x16=3.2 GHz) ilk bilgisayarı açışımda 0.8 GHz görüküyordu, CPU-Z ile baktığımda çarpanın 4'e indiğini fark ettim ve yeniden 16'ya çektim lakin bu sefer de açılınca 200x6'dan 1.2 GHz görüküyor. Bir güç tasarrufu durumu yok her şeyi performans moduna alıp oyun ve stres testlerinde denedim ısınmayı da izliyorum yükte 42 dereceye çıkıyor ki bu da hayli düşük bir değer. En son bu bilgisayarı BIOS'unu hayli kurcalayıp bırakmıştım sanırım bir şeyleri bozdum. Çarpanı ayarladığım sayfada divider ayarları vardı acaba ondan mı kaynaklı diye değiştirdim ama değerlerini en ufak oynasam bile boot olmuyor sistem. Şimdi ben ne yapacağım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'u sıfırlayıp deneyin.

biosu sıfırlayınca yeniden 800mhz ye dönüyordu sorunu bir şekilde aşabildim biostar biosa işlemcinin hızını yarıya indirebilmek için ayrı ayar koymuş (ne gerek vardı bilmiyorum)o divider!i 2 yaparsak yarım hızda 4 yaparsak 4de biri hızda çalışıyor işlemci fakat şimdi de 2.8ghz e kadar sorunsuz boot oluyor stock ahli olan 3.2 ye getirince sanki overclock yapılmışcasına siyah ekranda kalıyor biosu sıfırlamam gerekiyor açmak için

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı