İşlemci çekirdeklerinden biri ısınıyor

Maxwelloconner

Hectopat
Katılım
29 Aralık 2019
Mesajlar
151
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2 yıl sonra laptopta işlemci ve ekran kartındaki termal macunu yenisiyle değiştirdim. Xigmatek Pti 3606 kullandım. Macun değişiminden önce işlemci sıcaklığı yük altında 91 dereceleri görüyordu. Ekran kartı ise 85 civarındaydı. Bu durum yüzünden yük altında işlemci throttling oluyordu.

Termal macun değişiminden sonra garip bir durum var. İşlemci çekirdeklerinden biri çok ısınıyor ve throttling sorunu devam ediyor. Üstelik işlemci genel olarak öncekine göre daha çok ısınıyor, pik seviyeye çabuk ulaşarak 99 dereceyi gördüm. Ancak ekran kartında durum çok farklı çünkü sıcaklığı 70-75 dereceye kadar düşürdü. Soğutucu stant kullanıyorum. Laptop fanları Turbo mod dahil olmak üzere çalışıyor.

Bu sorunun neden kaynaklı olduğunu bulamıyorum. Virüs taraması da yaptım. Macunda sorun olsa ekran kartını da etkilerdi. Acaba işlemci de bir sorun mu var ya da başka bir marka macun alıp tekrar mı temizlik yapmak gerekir?

CPU-Z ile stres testi yaptım. İşlemci Intel 11300H.
Boştaki sıcaklıklar 33 derece. Çok garip.

islemci1.PNG
islemci3.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız macunun termal iletkenliği 5 W/m·K ve bu çok düşük. Minimum 8 W/m·K macun kullanmanız gerek. Artric macunlar gayet kaliteli ve iş görüyor.
 
Macun iyi olmasa boşta bu dereceler nasıl görünebilir. Macun değişimi öncesi boşta 45 derecelerdeydi diye hatırlıyorum. Yeni bir bios güncellemesi yayınlanmış. Bunu yaparsak faydası olur mu?
 
Macun iyi olmasa boşta bu dereceler nasıl görünebilir. Macun değişimi öncesi boşta 45 derecelerdeydi diye hatırlıyorum. Yeni bir bios güncellemesi yayınlanmış. Bunu yaparsak faydası olur mu?
Boştaki değere göre karşılaştırma yapılmaz, laptop modeli ne? Dediğim gibi farklı macun denerseniz düzelir.
 
Son düzenleme:
CPU-Z testini başlatır başlatmaz 94 dereceye çıkan sıcaklık, testi kapattıktan sonra birden 34 dereceye düşüyor. HWiNFO, Core Temp ve HW Monitör ile sıcaklıkları aynı ölçüyor.

BIOS ile ilgili bir durum olabilir mi?

Hayır, olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı