İşlemci cep nedir ve ne işe yarar?

Supermenokan

Picopat
Katılım
24 Nisan 2023
Mesajlar
19
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
12Th Gen İ5 12400-RTX 3060Tİ VENTUS 2X OC- KİNSGTON FURY BEAST 6000 MHZ
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Serbest Meslek Erbabı
Sizlere bir kopyala yapıştır yaptım. Bu muhabbetin olayı anakartımın güncellemesinde yer alan yeni özellikler ve bu özelliklerden biri Intel cep kısmı oldu yani bu Intel cep nedir ne işe yarar ve Intel cep nasıl devre dışı bırakılır? Yoksa güncelleme ile gelen şeyle mi otomatik devre dışı kalıyor? Benim anakart BIOS'uma güncellemede gelen özellikler işte şunlar:

"Intel mikro kodunu 0x123 sürümüne güncelleyerek Intel 14. nesil k serisi olmayan işlemcilerde daha iyi performans için Cep'nin devre dışı bırakılmasına olanak sağlayın. Performansı artırmak için Cep'nin devre dışı bırakılması, güç tüketiminin ve sıcaklığın artmasına neden olabilir? Yeterli CPU soğutmasını sağlayın veya daha yüksek özellikli bir soğutma çözümü kullanın. Intel cep işlevi CPU modeline göre değişir. Ayrıntılar için Intel teknik özellikler sayfasına bakın veya teknik destekle iletişime geçin. Bu BIOS'un güncellenmesi, ilgili Intel ME'yi aynı anda 16.1.30.2307v4 sürümüne güncelleyecektir. Bu BIOS'u güncelledikten sonra, daha sonra eski bir BIOS'a geri dönseniz bile me sürümünün güncellenmiş sürüm olarak kalacağını unutmayın."
 
1710333726082.png


 
Eki Görüntüle 2139892


Kardeşim merhaba hala anlamadım ama görüntüden bir şey detaylı açıklama yapma şansın var mı nedir ne değildir ne işe yarar faydaları neler gibisinden.
 
Bu konuda net bilgisi olan var mı?

Kanka bu sanırım k serisi olmayan işlemcileride açılmıyor örnek veriyorum i5 12400 gibi ama i5 12600K serisi olsa açılırdı bende gözüküyor ama gri bir yazı halde görünüyor yani seçemiyorum tıklayamıyorum.
 
Kanka bu sanırım k serisi olmayan işlemcileride açılmıyor örnek veriyorum i5 12400 gibi ama i5 12600K serisi olsa açılırdı bende gözüküyor ama gri bir yazı halde görünüyor yani seçemiyorum tıklayamıyorum.
Ben bıos güncelledim oyunlar açılmıyor kapanıyor anlamadım eski sütümü yükledim düzeldi. Neyi kapatıp açmam gerekiyor bilmiyorum.
 
Ne yap biliyormusun hiiiiiç kafanı yorma riske de atma çok nazik bir şekilde BIOS pilini çıkaaaaart sonra geri tak BIOS bilgisayarı ilk aldığın gibi olsun yani sıfırlanıyor format atmak gibi zararlı bir şey değil ben 2 kere yaptım sende yap başka bir şeye de dokunma bence kanka.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı