İşlemci değiştirince ne yapılmalı?

qreb

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba yeni işlemci aldım Ryzen 5 1600 AF yerine Ryzen 5 5500 aldım bu işlemciyi takmadan önce yapmam gereken bir işlem var mı?

Arkadaşlar merhaba yeni işlemci aldım Ryzen 5 1600 AF yerine Ryzen 5 5500 aldım bu işlemciyi takmadan önce yapmam gereken bir işlem var mı?
Eski işlemciyi çıkarmak. Şaka bir yana, işlemciyi takın ve ortasına biraz termal macun sürüp soğutucuyu takın. Hepsi bu. Başka bir işlem yok.

Eskiyi çıkar - Yeniyi tak - Macunu yenile vidaları doğru sırada sık bu kadar. Bunları yapmadan önce sistemin enerjisini kes, bir kağıt parçasını Power supply güç girişine bir süre değdirerek statik elektriği de temizleyebilirsin. Laptop şarj girişlerinden böyle çok statik temizlemiştik ofiste eskiden.

İşlemciyi takmadan önce BIOS güncelleyin kesinlikle. İşlemciyi değişim sırasında termal macunu dikkatli sürün ve işlemci yüzeyine güzelce yedirin. İsterseniz işlemci değişimi yaptıktan sonra BIOS pilini çıkarıp 30 saniye bekleyip BIOS sıfırlayabilirsiniz parçalar değiştiği için.

BIOS güncelle yoksa görüntü alamazsın. Normalde sıfırdan temiz Windows kurulu yapmana gerek yok deniyor işlemci değişiminden sonra ama ben 3700X'ten Ryzen 5600'e geçtikten sonra olması gerekenden düşük performans almıştım. Format attıktan sonra düzeldi.

İşlemci fanını şöyle güzel bir temizle heatsink denilen ısı soğurucu metal parçanında aralarını temizle toz kir kalmasın. Mümkünse anakartı ve diğer parçalarıda temizleyebilirsen bakımıda aradan çıkartmış olursun. Çoğu arkadaşl bios güncellemesi yazmış ama yeni şlemcini taktıktan sonra bilgisayarında sorun yoksa bios güncellemesi gibi risklere girmeni tavsiye etmem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı