İşlemci derecesi FPS'i etkiler mi?

ASUS RX6700XT

Hectopat
Merhaba,

Şu anda R5 5600'ü stok fan ile kullanıyorum. Oynadığım oyunlarda işlemci 75 derece seviyesinde seyrediyor. Güçlü bir kule tipi fan veya 240mm sıvı soğutma ile işlemci sıcaklığını minimum 15-20 derece daha düşürebiliyorum.

İşlemciyi daha soğuk tutmam hissedilir bir performans farkı sunar mı? Sıcaklıktan dolayı herhangi bir donma vb. bir sorun yaşamıyorum şu anda.

Son düzenleme:
Belki işlemci kendisini kısmayacağından artabilir ama çok artacağını sanmam. Ayrıca "güçlü stok soğutucu"dan kastığınız nedir?

İşlemcilerin max çalışma sıcaklığı vardır. Bu sıcaklığa ulaştıklarında otomatik olarak güçlerini düşürerek kendilerini soğuturlar.

Bu sıcaklıktan aşağıdaysan bir etkisi olmaz.

5600'ün max sıcaklığı 90 derece. 90 dereceyi bulmuyorsa sorun olmaz.

Merhaba,

Şu anda R5 5600'ü stok fan ile kullanıyorum. Oynadığım oyunlarda işlemci 75 derece seviyesinde seyrediyor. Güçlü bir kule tipi fan veya 240mm sıvı soğutma ile işlemci sıcaklığını minimum 15-20 derece daha düşürebiliyorum.

İşlemciyi daha soğuk tutmam hissedilir bir performans farkı sunar mı? Sıcaklıktan dolayı herhangi bir donma vb. bir sorun yaşamıyorum şu anda.
Isındıkça FPS düşer. Frekanslar düşer. Sana Hava soğutucu önermemi ister misin ? çünkü stok fan bir şeye yaramıyor. Özellikle yaz aylarında. Önericeğim soğutucu en kötü optimizasyona sahip olan oyunda bile ısınmadan oynatabilecek bir fan.

Isındıkça FPS düşer. Frekanslar düşer. Sana Hava soğutucu önermemi ister misin ? çünkü stok fan bir şeye yaramıyor. Özellikle yaz aylarında. Önericeğim soğutucu en kötü optimizasyona sahip olan oyunda bile ısınmadan oynatabilecek bir fan.
FPS ısındıkça düşmez. Sadece max sıcaklığı aşarsan ve aşırı ısınma oluşursa düşer. 50C ile 70C arasında bir FPS farkı olmaz. 90C'yi bulursa olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı