İşlemci, ekran kartı ve monitör için bütçe dağılımı nasıl olmalı?

Makaleler
2
Yer
Türkiye
Bu üçlü için nasıl bir bütçe dağılımı yapmalıyım? Ürün bazlı değil de fiyat bazlı öneriler yaparsanız sevinirim. Çünkü 3060 Ti almaya karar versem şu an 5500 TL civarı ama ben indirimde 5000 olur gibi bir hesap yapıyorum. Yakın zamanda almayı planlamıyorum. Biliyorum fiyatlar değişkenlik gösterebilir. Aklımda fikir oluşması için bu konuyu açıyorum.

İşlemci+ ekran kartı+ monitör olacak şekilde:
Seçenek 1: 2900+5000+1600.
Seçenek 2: 2000+5000+2500.

Seçenek 1'de düşündüğüm kombinasyon: R5 5600+ soğutucu (biraz OC) + 3060 Ti+ kaliteli bir 1080P monitör.
Seçenek 2'de düşündüğüm kombinasyon: R5 3600X veya dengi bir işlemci +3060 Ti+ 2K giriş seviyesi bir monitör.

Aldığım zaman 5-10 sene yükseltme yapmadan kullanacağım. Yani kaliteli bir şeyler olmasını istiyorum.
Kısaca aklıma takılan kısım:
İyi bir işlemci ve kaliteli 1080P monitör.
Orta seviye bir işlemci giriş seviyesi bir 2K monitör.

Benim aklıma birinci seçenek daha çok yattı ama görüşlerinizi merak ediyorum.

Ama giriş seviyesi bir monitörle yaşayacağım sorunlar ( ghosting falan) beni tedirgin ediyor.

10400F alırsan 700TL artar yani 1300TL'ye falan denk alırsın. 2500TL monitör için ayırdınya onu 3200 yaparsın şu monitörü alırsın;

10400F alırsan 700TL artar yani 1300TL'ye falan denk alırsın. 2500TL monitör için ayırdınya onu 3200 yaparsın şu monitörü alırsın;

Ayakları beni rahatsız edecektir. Soruyu sormamda ki sebeplerden biri de aklıma yatan bir 2K monitör bulamamış olmam.

Ayakları beni rahatsız edecektir. Soruyu sormamda ki sebeplerden biri de aklıma yatan bir 2K monitör bulamamış olmam.

Eğer 10400F alırsan monitör için bütçen artar o yüzden şu monitörlere de bakabilirsin;

İçlerinde ayakları hoşuna giden vardır elbet.

Eğer 10400F alırsan monitör için bütçen artar o yüzden şu monitörlere de bakabilirsin;

İçlerinde ayakları hoşuna giden vardır elbet.
İçlerinden şunlar hoşuma gitti ama ASUS'un parlaklığı düşük demişti birisi. MSI'nda pivot özelliği olmaması düşündürüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı