İşlemci fanı vidaları kırılması

Dexmorgan

Hectopat
Daha fazla  
Bugün işlemci termal macununu değiştirmek için kasayı açıp fanı çıkarttım işlemci fanına oturan vidaların birinin kırık olduğunu fark ettim. Sonra çıkartıp işlemciyi temizleyip macunu sürüp yerine taktıktan sonra aynı taraftaki vidanın birini de ben kırdım. 10 yıllık işlemci fanı eskimişti biraz. 2 vida ile sorun olur mu? Çok fazla sarsmadığın sürece yerinden oynamıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci sıcaklığını yükte ve boşta kontrol ederseniz, sorun olup olmayacağını anlayabilirsiniz. Eğer değerleri paylaşmak isterseniz, yorum da yapabilirim. Birde işlemci modeli nedir ?

İşlemci sıcaklığını yükte ve boşta kontrol ederseniz, sorun olup olmayacağını anlayabilirsiniz. Eğer değerleri paylaşmak isterseniz, yorum da yapabilirim. Birde işlemci modeli nedir ?
İşlemci sıcaklığı macunu yenilemeden önce boşta 40-45 derece yükte ise 80-85 dereceyi buluyordu macunu değiştirdim bi değişiklik pek yok 1 2 derecelik bi kazancım var ama yine de aşırı ısınma söz konusu. İşlemcim DUAL CORE E2200
Bu aşırı ısınmasını çok eski olmasına veriyorum artık. Ama şöyle birşey var aşırıda ısınsa ben performansında gözle görülür bi düşüklük farkedemiyorum.
Bu arada E8400 satın aldım. Yolda şuan.

İşlemci sıcaklığı macunu yenilemeden önce boşta 40-45 derece yükte ise 80-85 dereceyi buluyordu macunu değiştirdim bi değişiklik pek yok 1 2 derecelik bi kazancım var ama yine de aşırı ısınma söz konusu. İşlemcim DUAL CORE E2200
Bu aşırı ısınmasını çok eski olmasına veriyorum artık. Ama şöyle birşey var aşırıda ısınsa ben performansında gözle görülür bi düşüklük farkedemiyorum.
Bu arada E8400 satın aldım. Yolda şuan.
Umarım 25-30TL'den fazla vermediniz. Lakin E5450 işlemcide tercih edilebilirdi.

İlk defa duyuyorum. bu işlemcilere nasıl ulaşabilirim? Ve bu işlemciler hakkında biraz daha bilgi içeren bi yazıya yönlendirir misiniz beni?
Intel Xeon E5450 Quad Core 3.0 GHz 12 MB SLANQ SLBBM Işlemci LGA 775

Bu işlemci anakartınızda çalışacaktır. Çalışmazsa bios modlama yöntemleri yapılmakta.
How to Update CPU Microcode in an AMI BIOS – For LGA 771 & 775

Bios modlama ile ilgili buradan bilgi edinebilirsiniz.

Xeon E5450 için BIOS Modlama

Bu da forumdaki bir konu.

Intel Xeon E5450 Quad Core 3.0 GHz 12 MB SLANQ SLBBM Işlemci LGA 775

Bu işlemci anakartınızda çalışacaktır. Çalışmazsa bios modlama yöntemleri yapılmakta.
How to Update CPU Microcode in an AMI BIOS – For LGA 771 & 775

Bios modlama ile ilgili buradan bilgi edinebilirsiniz.

Xeon E5450 için BIOS Modlama

Bu da forumdaki bir konu.
Böyle bir yorumla karşılaştım. Benim anakart modelimin aynısı.
20180225_154450.png

Dosya Ekleri

• Screenshot_20180225-154422.png
    Screenshot_20180225-154422.png
    75,2 KB · Görüntüleme: 113
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı