İşlemci fanı yağlanır mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar benim bilgisayarımda işlemci fanımdan çok ses geliyor ve bu ses 5 dakika sonra geçiyor bugün bilgisayarı açtım ve ses 30 dakika boyunca gitmedi. Aşırı bir ses çıkıyor. Neredeyse evin her tarafından duyuluyor. Sonra açıp baktım fan yavaş dönüyordu. PC'yi hafif hareket ettirince geçiyor yeniden oluyordu. Bende işlemci yanmasın diye kapattım ve 2 yıldır yağlanmadı. Sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yağlanır, fanı sökün masada elinize alın stickerli tarafını sökün ortadaki kauçuğu çıkartın içine milin üzerine damlatın yeterli olacaktır. İstersen plastik sekmanı söküp bronz yatağa da yağı sürebilirsin ama elin alışık değilse fanı bozabilirsin. Dikiş makinesi yağı olarak satılan yağlardan kullanabilirsin.

Laptop fanları ses yapıyorsa pervaneli kısım sökülüp milin girdiği yere bir damla makine yağı damlatılabilir. Varsa silah yağı araba motor yağı gibi daha kaliteli yağlar da kullanılabilir. Ama böyle bir şeye 3-4 yıldan daha yeni cihazlarda gerek olmuyor.

Yağlanır, fanı sökün masada elinize alın stickerli tarafını sökün ortadaki kauçuğu çıkartın içine milin üzerine damlatın yeterli olacaktır. İstersen plastik sekmanı söküp bronz yatağa da yağı sürebilirsin ama elin alışık değilse fanı bozabilirsin. Dikiş makinesi yağı olarak satılan yağlardan kullanabilirsin.
Bir ara lazım olursa diye soruyorum vd-40 veya gres yaği ile yapılabilir mi aynı işlem.

Hızlıca açıklayım
1- Fanlar yağlanır, zaten kendinden yağlıdır ama kapalı sistemlerde sızıntı çok az olduğundan bayağı bir süre yağlama gerektirmez .
2- Fan ne zaman yağlanır : Fanda vibrasyona veya sürtünmeye bağlı ses varsa veya elinize alıp fanı çevirdiğiniz tam durmaya yakın ileri geri manyetik salınımını yapamıyorsa yağlanır, önce ince bir pamuk ile iki ayrı parcayı da temizlemek gerek.
3-Önemli olan fanı yatağından çıkarmak ,bazıları sekmanlıdır bunları ya çekerek ya da arkasından sekmanını çıkartarak sökebiliriz , yada serbest olabilir direk çekince elinizde kalır.
4-Wd kırk çözücüdür yağlama için kullanılmaz, fanlar için gresler var ama bunlar küçük fanlar olduğundan ince kauçuk olmayan greslerden kullanmak gerekir , elzem durumlarda makine yağ kullanılabilir ama bunlar sıvı olduğundan zamanla kuruyacaktır.

Hızlıca açıklayım.
1- fanlar yağlanır, zaten kendinden yağlıdır ama kapalı sistemlerde sızıntı çok az olduğundan bayağı bir süre yağlama gerektirmez.
2- fan ne zaman yağlanır: Fanda vibrasyona veya sürtünmeye bağlı ses varsa veya elinize alıp fanı çevirdiğiniz tam durmaya yakın ileri geri manyetik salınımını yapamıyorsa yağlanır, önce ince bir pamuk ile iki ayrı parcayı da temizlemek gerek.
3-önemli olan fanı yatağından çıkarmak, bazıları sekmanlıdır bunları ya çekerek ya da arkasından sekmanını çıkartarak sökebiliriz, ya da serbest olabilir direk çekince elinizde kalır.
4-WD kırk çözücüdür yağlama için kullanılmaz, fanlar için gresler var ama bunlar küçük fanlar olduğundan ince kauçuk olmayan greslerden kullanmak gerekir, elzem durumlarda makine yağ kullanılabilir ama bunlar sıvı olduğundan zamanla kuruyacaktır.

Hocam benim işlemcim anakarta lehimli fanı çıkarsam sorun olur mu bir de Modatools Makina Yağı Makine Yağı 50 ml Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL bu makine yağını alacağım uygun mudur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı