İşlemci FPS'e ne kadar etki eder ?

Bloody111

Decapat
İyi günler, bildiğiniz üzere CoD Warzone çıktı. Çoğu kişi tarafından çok beğenildi, ben de denedim, oyunu beğendim ancak FPS sıkıntısı çekiyorum. Can You Run It'den PC oyunu kaldırır mı diye test ettiğim de minimum gereksinimler de işlemci hariç her şeyin kaldırdığını gördüm. Dediğim gibi oyunda 40-50 FPS alıyorum min ayarlarda Can You Run It sitesine güvenip yeni işlemci aldığımda bu FPS 40-50'den 60'lara kadar çıkar mı ya da gözle görülür bir fark yaratır mı? Ekstra olarak benim ana kartım eski soket tipi yani AM3+ işlemcileri destekliyor, o yüzden alacağım yeni işlemci de AM3+ olacak ancak benim şu an da kullandığım işlemciden çok daha iyi olacak, dediğim gibi eğer yeni alacağım AM3+ işlemci FPS konusunda beni rahatlatacaksa alacağım ancak derseniz ki o kadar bir fark yaratmaz, o zaman Anakart+RAM+İşlemci 3'lüsünü bir arada değiştirip yeni nesle geçmem daha mı mantıklı olur?

Not: RAM ve Anakartta bir hayli eski parçalar, bunu da belirtmek isterim. Yeni alacağım işlemci AM3+ soket olup ne kadar yeni olsa da bu iki parça eski, büyük ihtimalle RAM'in de MHz hızı falan düşüktür, onu da ekleyerek yeni alacağım işlemcinin etkisi ne kadar olacak bilgili biri varsa yardımcı olabilir mi?

CANY.png

İyi günler, bildiğiniz üzere CoD Warzone çıktı. Çoğu kişi tarafından çok beğenildi, ben de denedim, oyunu beğendim ancak FPS sıkıntısı çekiyorum. Can You Run It'den PC oyunu kaldırır mı diye test ettiğim de minimum gereksinimler de işlemci hariç her şeyin kaldırdığını gördüm. Dediğim gibi oyunda 40-50 FPS alıyorum min ayarlarda Can You Run It sitesine güvenip yeni işlemci aldığımda bu FPS 40-50'den 60'lara kadar çıkar mı ya da gözle görülür bir fark yaratır mı? Ekstra olarak benim ana kartım eski soket tipi yani AM3+ işlemcileri destekliyor, o yüzden alacağım yeni işlemci de AM3+ olacak ancak benim şu an da kullandığım işlemciden çok daha iyi olacak, dediğim gibi eğer yeni alacağım AM3+ işlemci FPS konusunda beni rahatlatacaksa alacağım ancak derseniz ki o kadar bir fark yaratmaz, o zaman Anakart+RAM+İşlemci 3'lüsünü bir arada değiştirip yeni nesle geçmem daha mı mantıklı olur?

Not: RAM ve Anakartta bir hayli eski parçalar, bunu da belirtmek isterim. Yeni alacağım işlemci AM3+ soket olup ne kadar yeni olsa da bu iki parça eski, büyük ihtimalle RAM'in de MHz hızı falan düşüktür, onu da ekleyerek yeni alacağım işlemcinin etkisi ne kadar olacak bilgili biri varsa yardımcı olabilir mi?

Eki Görüntüle 516610
Darboğaz yoksa etki bile edeceğinden şüpheliyim. Sana tavsiyem MSI Afterburner programı ile oyun içi hangi bileşen yüzde kaç kullanıyor bak ve hangisi yetersiz ise onu değiştir.

Bence de sorun işlemci. Yine de değerlere bakmadan "bence" ile hareket etmeyin :)

@evdeneve21 Dostum 1600TL hiç fena değil hem de 3 tane parça için süper detaylı olarak bilgi verebilirsen onada bi göz atmak isterim.

@Silinen üye Haklısın detaylı olarak yazıyorum şimdi.

İşlemci : AMD FX(tm)-4320 Quad-Core Processor
Ekran Kartı : Amd Radeon Sapphire R9 270
Ram : 8GB (bunun hakkında tam bilgim yok ama baya eski RAM'lerden MHz çok düşüktür
Anakart : Asus M5A78L-M LX3

@55superx Tamamdır onuda deniceğim.

Bir de sizce eski nesil AM3+ almak o kadar etki etmicekse dediğim gibi 3 parçayıda aynı anda değiştirip hem yeni nesile geçmek daha mı mantıklı diyorsunuz?

Bir de sizce eski nesil AM3+ almak o kadar etki etmicekse dediğim gibi 3 parçayıda aynı anda değiştirip hem yeni nesile geçmek daha mı mantıklı diyorsunuz?
[/QUOTE]
Daha mantıklı diğer sitelerde bakın daha uygun vardır.

@evdeneve21 dostum 1600TL hiç fena değil hem de 3 tane parça için süper detaylı olarak bilgi verebilirsen ona da bir göz atmak isterim.

@Silinen üye haklısın detaylı olarak yazıyorum şimdi.

İşlemci: AMD FX(tm)-4320 Quad-Core Processor.
Ekran kartı: AMD Radeon Sapphire R9 270.
RAM: 8 GB (bunun hakkında tam bilgim yok ama bayağı eski RAM'lerden MHz çok düşüktür.
Anakart: ASUS M5A78L-M LX3.

@55superx tamamdır onu da deniceğim.

Bir de sizce eski nesil AM3+ almak o kadar etki etmicekse dediğim gibi 3 parçayı da aynı anda değiştirip hem yeni nesile geçmek daha mı mantıklı diyorsunuz?

Sadece Hepsiburada'da 1700 tuttu ancak araştırıp daha ucuza alabilirsin 100-200 oynar en fazla.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2020-03-18-23-33-13-175_com.pozitron.hepsiburada.png
    Screenshot_2020-03-18-23-33-13-175_com.pozitron.hepsiburada.png
    91,7 KB · Görüntüleme: 44
@evdeneve21 Fiyat uygun gibi diğer sitelere de bi bakarım ancak bu üç parçada en çok dikkat etmem gereken şeyler nedir atıyorum RAM'de MHZ gibi ? Parça konusunda tam bilgi sahibi değilim. Yani mesela bu sizin önerdiğiniz işlemci benim şuanki işlemcimden ne kadar üstün falan onları tam olarak anlayamıyorum.Baktığım kadar benim işlemci 4GHz bu 3.2GHz tam tersi benim şuan kullandığım daha iyi gibi gözüküyor dediğim gibi tam olarak bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı