İşlemci güç kablosu yandı

Emre Kurtaran

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Hyperx DDR 3 4x2
İşlemci
Fx 8350
Arkadaşlar ben bugün bilgisayara bakarken bir yanık kokusu geldiğini fark ettim ve kasaya baktım duman çıkıyordu bende kasayı kapattım kasayı temizlemek için çıkardım ve bir de ne göreyim? İşlemci güç kablosu yanmış olduğunu ve tellerinin görünür olduğunu gördüm. PSU'dan mı anakarttan mi olduğunu bilmiyorum. Bunun neden olduğunu bilen biri varsa yardımcı olabilir mi?

(Bu arada o plastik başlığı kopardım ayni başlığı eski PSU'dan söküp taksam bir sorun olur mu?)
İşlemci: FX 8350.
Ekran kartı: GTX 1060 3GB.
ASUS'un bir anakarti ismini bilmiyorum.
PSU: 500wat Power Boost.

Dosya Ekleri

• IMG-20220511-WA0001.jpeg
    IMG-20220511-WA0001.jpeg
    70 KB · Görüntüleme: 87
Arkadaşlar ben bugün bilgisayara bakarken bir yanık kokusu geldiğini fark ettim ve kasaya baktım duman çıkıyordu bende kasayı kapattım kasayı temizlemek için çıkardım ve bir de ne göreyim? İşlemci güç kablosu yanmış olduğunu ve tellerinin görünür olduğunu gördüm. PSU'dan mı anakarttan mi olduğunu bilmiyorum. Bunun neden olduğunu bilen biri varsa yardımcı olabilir mi?

(Bu arada o plastik başlığı kopardım ayni başlığı eski PSU'dan söküp taksam bir sorun olur mu?)
İşlemci: FX 8350.
Ekran kartı: GTX 1060 3GB.
ASUS'un bir anakarti ismini bilmiyorum.
PSU: 500wat Power Boost.
Yeni PSU alıp denemeniz lazım.
O PSU'ya ait olmayan kabloları başka kablolardan modlamanızı önermem. Kötü bir fikir.

Fakat anakart, işlemci veya en kötü ihtimalle tüm sistem zarar görmüş olabilir.

PSU: 500 watt Power Boost.

Allah Allah, bak sen. :)

Yeni bir PSU al, kaliteli veya en azından sorunsuz olacak, anakart kaynaklı değil PSU kaynaklıdır bu. Daha önce de gördüm, Gametech PSU'nun kablosu yanmıştı örneğin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı