İşlemci Güç Yönetimi Ayarı %100 Olduğunda FPS Düşüyor

Yakın zamanda SSD aldım laptopum için. Performansından memnundum açıkcası. Fakat o zamandan beri ilginç bir sorun ile karşılaşıyorum. CPU Sorunu - İşlemci Güç Yönetimi %100 olduğu zaman FPS düşmesi inanılır gibi olmuyor. Şöyle açıklayayım. Oyundasınız 15 saniye boyunca FPS 01-03 arasına düşüyor. Sonra düzeliyor ve 30-70 saniye aralığında tekrar ediyor bu süreç.
İşlemci Güç Yönetimi %85 ve üzeri olduğu zaman bu sorunları yaşıyorum sürekli. %80 bandı olduğu zaman FPS sorunu çözülüyor. Laptopum için ekstra soğutucu cihazda almıştım. Isınma sorunu daha önce yaşamıyordum. Şu anda sorun bundan mı kaynaklanıyordur acaba? Bununla ilgili nasıl bir çözüm yolu izleyebilirim? Teşekkürler.

Muhtemelen CPU ısınmadan dolayı frekans düşürüyor. Termal macun değiştirip, temizlik yapmalısınız. Bu ikisinde sorun olduğu takdirde ekstra soğutucu sorununuzu çözemeyecektir.

MSI Afterburner ile oyunun performansı düştüğü andaki verileri izleyip dönüş yapar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı