İşlemci güç yönetimi ayarları işe yaramıyor

Alper_ozkn_06

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci güç yönetiminde bilgisayarın sıcaklığını azaltmak için ayarlamalar yaptım ama bilgisayarım bu komutları dinlemiyor. Örneğin en yüksek işlemci durumunu %83 yaptım ama oyun sırasında %100'e kadar çıkıyor.

Sistemim:
  • MX250 GB.
  • i5 10210u.
  • 2x4 GB 2400 MHz RAM.
  • 512 GB SSD.
2021-08-10.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam CPU 85-90 derece arası 2.0 GHz 2.5 GHz arasında çalışıyor.
Bu frekansta bu sıcaklık normal mi sizce?
Hocam normalde devre dışı konumda stres testinde işlemci temel frekansta çalışmalı. Benim işlemci 2.9 GHz temel frekansa sahip. Devre dışı iken stres testinde 2.87 GHz olarak çalışıyor ve 15 dakikadır stres testinde, otomatik fan modunda 63 derece sıcaklıkta. Fan sesini duymuyorum bile şu an. Fanlar yüksekte iken 58 dereceye kadar düştü hatta.

hwm.png

Bildiğim kadarıyla işlemcinizin temel frekansı 1.60 GHz. Bu durumda 2-2.5 GHz hızında çalışması garip. Yine de o frekanslar için sıcaklıklar yüksek. Güç yönetimi yönünde Windows üzerinden ayar yaptığımız için Windows 11 ile alakalı olabilir diye düşünüyorum. Tam ürün modelinizi verebilir misiniz? Ayrıca cihazın termal bakımlarını yapıp temizlemeyi denediniz mi?

Hocam normalde devre dışı konumda stres testinde işlemci temel frekansta çalışmalı. Benim işlemci 2.9 GHz temel frekansa sahip. Devre dışı iken stres testinde 2.87 GHz olarak çalışıyor ve 15 dakikadır stres testinde, otomatik fan modunda 63 derece sıcaklıkta. Fan sesini duymuyorum bile şu an. Fanlar yüksekte iken 58 dereceye kadar düştü hatta.

Eki Görüntüle 1133545

Bildiğim kadarıyla işlemcinizin temel frekansı 1.60 GHz. Bu durumda 2-2.5 GHz hızında çalışması garip. Yine de o frekanslar için sıcaklıklar yüksek. Güç yönetimi yönünde Windows üzerinden ayar yaptığımız için Windows 11 ile alakalı olabilir diye düşünüyorum. Tam ürün modelinizi verebilir misiniz? Ayrıca cihazın termal bakımlarını yapıp temizlemeyi denediniz mi?

Acer Swift SF314-58G

Eki Görüntüle 1133545

Ayrıca hocam laptop daha 1 aylık. Ayrıca hocam Win 10'da da böyleydi.

Acer Swift SF314-58G

Ayrıca hocam laptop daha 1 aylık. Ayrıca hocam Win 10'da da böyleydi.
BIOS güncel mi hocam? Birkaç tane BIOS güncellemesi mevcut ancak sürüm notları paylaşılmamış. Bunlardan birisi de sanırım dahili grafik birimi ile alakalı. Bu konuda servis ile iletişime geçebilirsiniz. Hem BIOS konusunu sorup hem de sıcaklıklardan yana sorun yaşadığınızı bildirin. Ayrıca Dynamic Platform and Thermal Framework Sürücüsü adında bir sürücü var. Bunu yüklemeyi denediniz mi?

Güç seçeneklerinin etkisizliği ile ilgili Microsoft topluluğunda konu açmayı deneyebilirsiniz. Bunlar dışında aklıma bir şey gelmiyor hocam.

BIOS güncel mi hocam? Birkaç tane BIOS güncellemesi mevcut ancak sürüm notları paylaşılmamış. Bunlardan birisi de sanırım dahili grafik birimi ile alakalı. Bu konuda servis ile iletişime geçebilirsiniz. Hem BIOS konusunu sorup hem de sıcaklıklardan yana sorun yaşadığınızı bildirin. Ayrıca Dynamic Platform and Thermal Framework Sürücüsü adında bir sürücü var. Bunu yüklemeyi denediniz mi?

Güç seçeneklerinin etkisizliği ile ilgili Microsoft topluluğunda konu açmayı deneyebilirsiniz. Bunlar dışında aklıma bir şey gelmiyor hocam.

Hocam BIOS güncel bu sorunu Microsoft topluluğuna belirtiyim.
BIOS güncel mi hocam? Birkaç tane BIOS güncellemesi mevcut ancak sürüm notları paylaşılmamış. Bunlardan birisi de sanırım dahili grafik birimi ile alakalı. Bu konuda servis ile iletişime geçebilirsiniz. Hem BIOS konusunu sorup hem de sıcaklıklardan yana sorun yaşadığınızı bildirin. Ayrıca dynamic platform and thermal Framework sürücüsü adında bir sürücü var. Bunu yüklemeyi denediniz mi?

Hocam bu arada girdiğiniz sitenin linkini atar mısınız?

Hocam BIOS güncel bu sorunu Microsoft topluluğuna belirtiyim.

Hocam bu arada girdiğiniz sitenin linkini atar mısınız?
Acer Swift 3 SF314-58G için sürücü ve kılavuzlar sayfası;

Ayrıca şu konuya bakar mısınız?

Hocam bu konu işime yaramadı. Windows'la iletişime geçeyim olmadı Acer teknik detsekten yardım alayım.
Hocam tekrar test yaptım işlemci kendini 2.1 GHz'ye sabitliyor. Ama işlemci sıcaklığı 87 derece sizce neden?
Hocam benim asıl sorunum işlemciyi kısıtlasam da bir şekil ısınıyor.

Son düzenleme:
Hocam bu konu işime yaramadı. Windows'la iletişime geçeyim olmadı Acer teknik detsekten yardım alayım.
Hocam tekrar test yaptım işlemci kendini 2.1 GHz'ye sabitliyor. Ama işlemci sıcaklığı 87 derece sizce neden?
Hocam benim asıl sorunum işlemciyi kısıtlasam da bir şekil ısınıyor.
Hocam servisle bir iletişim kurun derim. O frakanslarda da ısınıyorsa önerebileceğim çok bir şey yok doğrusu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı