İşlemci güç yönetimi nasıl olmalı?

Pola_93

Picopat
Oyunlarda işlemci 84 dereceye ulaşıyor. Bazı yerlerde bu iki ayarın değiştirilmesi hem ısının düşmesine hem de performansın artmasına neden olduğu söyleniyor. Bu ayarı değiştirmem performans konusunda bir farklılık yaratır mı?

*Prizde kullanıyorum.

Voltaj düşürmek işlemcinin ürettiği ısıyı düşürür tabiki performanstan yana bir düşüş yaşamazsınız daha serin olması daha iyi olur tabi bu işlemi yaparken ufak değerler vererek azaltın voltajı bir anda azaltmak sorunlar yaratabilir her voltaj azaldığında belirli denemeler yapın bilgisayarın kapanmadığı voltaj değerinin işlemciye yettiği anda orada bırakın ayriyetten şahsen benim tavsiyem ek bir soğutma ile ısıyı biraz daha düşürmenizde ilerde ufak bir overclock imkânı da sunacaktır size.

En düşük ayarı yükselttiğinde, mesela %100 yaptın diyelim, işlemcin boşta bile tam yük çalışır.
En yüksek ayarı düşürürsen, işlemcin daha düşük bir frekansta çalışır az ısınır ama performansta düşüklük olur.
Ben kendimden örnek vereyim, güç tasarrufunda en yükseği %50 yaptım, işlemcim 1.6 Ghz' de çalışıyor. Bu hız internete bakarken video film izlerken normal kullanımda yetiyor. Hem az elektrik harcayıp az ısınıyor. Ama oyuna gireceksem bu hız yetmiyor oyunlarda haliyle takılmalar oluyor.
Oyuna gireceksem normal moda alıyorum en düşük 5 en yüksek 100 olacak şekilde. Bu şekilde de 4.1 Ghz' de çalışıyor en yüksek. Daha fazla elektrik harcıyor ısınıyor.
Her ikisini de en düşük ve yükseği 100 yapıp oyuna girmeyi denedim, oyun içinde bir farkını görmedim. Üstelik işlemciyi zorlamayacak basit oyunlarda bile tam yük çalışıyor, o şekilde tavsiye etmem.

İki ayarı da %90 olarak değiştirdim. Fan sesi düştü ve işlemci 1,77 Ghz'e sabitlendi fakat sabitlemem iyi mi oldu kötü mü oldu bilemedim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…