Merhaba arkadaşlar, merak ettim mesela günde 3-4 saat 90 derecede 85 derecede takılsa uzun vadede sorun yaratır mı?
97-100 derece. Benim işlemci 105 derecede otomatik kapanıyor, kapanmamak için 103 derecede dolaşıyor, neredeyse 2 senedir böyle. 2 sene önce ile bu zaman performansım gözle görülür bir şekilde farkediyor.
Ne kadar zaman sürdü? İşlemcinizin ölmesi.Uzun vadede ömrü kısaltır. Tecrübeyle sabit. Bir FX işlemcimi kaybetmiştim sıcaklıklara dikkat etmediğimden dolayı. Elinizden geldiğince fanlarla kasa hava akımı ile sıcaklığı düşürmeye çalışın, kaliteli macun kullanın ve gerekise mümkün olduğu zaman yeni bir soğutuyca geçin.
İlk zamanlarda ısısında sorun yoktu, daha sonra ağır oyunlar oynamaya başladım. Isının farkında değildim. 9 ay kadar sürede performansı inanılmaz düştü.Ne kadar zaman sürdü? İşlemcinizin ölmesi.
Ondan sonra görüntü vermemeye mi başladı? Yoksa sadece performansı mı düştü?İlk zamanlarda ısısında sorun yoktu, daha sonra ağır oyunlar oynamaya başladım. Isının farkında değildim. 9 ay kadar sürede performansı inanılmaz düştü.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.