İşlemci hangi sıcaklık değerlerinde uzun vadede zarar görür?

Sıcak havalarda sıcaklık problemi her bileşende olur özellikle oyun oynarken ekran kartın ve işlemcin ciddi sıcaklıklara ulaşabilir. Bunun için işlemcinin ve ekran kartının sitelerine girip max sıcaklık değerini araştırabilirsin. Yine de fazla uzun tutmanı tavsiye etmem.

97-100 derece. Benim işlemci 105 derecede otomatik kapanıyor, kapanmamak için 103 derecede dolaşıyor, neredeyse 2 senedir böyle. 2 sene önce ile bu zaman performansım gözle görülür bir şekilde farkediyor.

Normal şartlarda, bilgisayar içerisindeki yarı iletkenlerin bozulma sıcaklığı 120 derece civarındadır. Bu sıcaklık seviyelerine geldiğinde geri dönüşü olmayacak bir şekilde bozulurlar. Ancak bilgisayarlar sadece yarı iletken malzemelerden oluşmazlar. İçlerinde bolca plastik vardır. Bu plasitiklerin bozulma sıcaklarını tam bilmiyorum anca tahminimce 100 dereceyi geçtikten sonra erimeye başlayabilir. Bunların erimesi doğrudan bilgisayarın bozuylmasına yol açmaz ancak bu eriyen plastikler başka parçaları bozabilir. Sonuç 100 dereceye kesin çıkarmıyoruz. Önlem olarak da 85 civarı diyebiliriz.
Bunu yazdım ancak asıl soruya cevap vermemişim. Uzun vade için kesin bir şey söyleyemiyorum. Ancak Pembe saçlı şirin çocuk arkadaşımızın yazdığına katılıyorum. Tecrübe iyidir.
97-100 derece. Benim işlemci 105 derecede otomatik kapanıyor, kapanmamak için 103 derecede dolaşıyor, neredeyse 2 senedir böyle. 2 sene önce ile bu zaman performansım gözle görülür bir şekilde farkediyor.

Uzun vadede ömrü kısaltır. Tecrübeyle sabit. Bir FX işlemcimi kaybetmiştim sıcaklıklara dikkat etmediğimden dolayı. Elinizden geldiğince fanlarla kasa hava akımı ile sıcaklığı düşürmeye çalışın, kaliteli macun kullanın ve gerekise mümkün olduğu zaman yeni bir soğutuyca geçin.

Uzun vadede ömrü kısaltır. Tecrübeyle sabit. Bir FX işlemcimi kaybetmiştim sıcaklıklara dikkat etmediğimden dolayı. Elinizden geldiğince fanlarla kasa hava akımı ile sıcaklığı düşürmeye çalışın, kaliteli macun kullanın ve gerekise mümkün olduğu zaman yeni bir soğutuyca geçin.
Ne kadar zaman sürdü? İşlemcinizin ölmesi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı