İşlemci Hızı 1.36 GHz'de Sabit Kalıyor

OC'u devre dışı bırak şimdilik. Base Clock gayet yeterli. Bu değer 3.20GHz ki oyunlarda 3.40 GHz'e kendiliğinden çıkabiliyor. Aynı işlemciye sahibim. Gerçekten hiç gerek yok Gaming için. Workstation için ise çok da aman ama bir farklılık ''şimdilik'' olmaz. Aman aman derken OC yapaya değecek kadar.

Anartınız bir miktar OC yapmaya izin verir diye düşünüyorum, peki işlemcinizin Çarpan kilidi açık mı ?
Bilmiyor iseniz Model verebilirsiniz, bir bakarım ve size geri dönerim.
İşlemciRyzen5-1600
AnakartPrime B350M-KAsus B350M-K Prime 3200 Mhz(OC) AM4+ mATX
BellekCMK8GX4M1A2400C14Corsair 8*2GB Vengeance Lpx DDR4 2400mhz CL14
Ekran Kartı90YV09T1-M0NA00Asus GeForce GTX1070 Dual OC 8GB 256Bit
Sabit DiskST1000DM010Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm
KasaCC-9011050-WWCorsair Carbide Spec-04 Mid Tower Pencereli Sarı/Siyah
PSUCP-9020098-EUCorsair VS650 650W Güç Kaynağı
[TBODY] [/TBODY]

OC'u devre dışı bırak şimdilik. Base Clock gayet yeterli. Bu değer 3.20GHz ki oyunlarda 3.40 GHz'e kendiliğinden çıkabiliyor. Aynı işlemciye sahibim. Gerçekten hiç gerek yok Gaming için. Workstation için ise çok da aman ama bir farklılık ''şimdilik'' olmaz. Aman aman derken OC yapaya değecek kadar.
Sadece oyun oynuyorum OC yapınca ortaya çıkan soruna takıntı yaptım biraz üstat olmasa bile farkı olur özellikle geleceğe dönük düşünürsek yeni nesil oyunlar için OC yapmayınca sorun yok yapınca neden böyle oluyor onu çözme çabasındayım :)

@Supangela AMD'nin Ryzen işlemcilerinin tümünde çarpan kilidi açıktır. Ancak işlemci R5 1600.
Anakart OC için biraz müsait, evet.

Evet işlemcinizin Ryzen olduğunu unutmuştum, tüm Ryzen işlemcilerde çarpan kilidi açık.

Peki BIOS güncellemeyi denediniz mi ? Kullandığınız BIOS güncel olmalı her zaman.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilemiyorum BIOS ayarlarınızda önemli değişiklikleriniz var ise bir yere kaydedip BIOS'u sıfırlalamayı deneyin. Fark etmeden bir ayar değiştirmiş olabilirsiniz.
Default yapınca GHz'de problem yok da OC yapınca oluyor bir çözüm bulamadık, Asus'a ticket de attım dönüş bekliyorum bakalım artık.

Default yapınca GHz'de problem yok da OC yapınca oluyor bir çözüm bulamadık, Asus'a ticket de attım dönüş bekliyorum bakalım artık.

Demek istediğim bu değil, BIOS ayarlarını tamamen sıfırlayın ve tekrar OC yapmayı deneyin. Fark etmeden OC yaptığınızda sıkıntı yaratan bir ayar yapmış olabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı