İşlemci Hızı 1.36 GHz'de Sabit Kalıyor

Demek istediğim bu değil, BIOS ayarlarını tamamen sıfırlayın ve tekrar OC yapmayı deneyin. Fark etmeden OC yaptığınızda sıkıntı yaratan bir ayar yapmış olabilirsiniz.
Tamamen sıfırlamak dediğiniz BIOS ayarlarında default modu var işte fabrika ayarlarına döndürüyor, onu yapıp tekrar OC yapsam da sonuç alamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarlarına detaylı baktım ama EIST FUNCTİON adında bir şey göremedim.

Farklı bir isimde yer alıyor olabilir, anakartınızın ayarları hakkında bilgi edinin ve bu ayarı bulup kapatmaya çalışın. EIST FUNCTİON işlemcinizin hızını ayarlar bu kapalı olduğunda işlemci en yüksek hızında çalışır.

Farklı bir isimde yer alıyor olabilir, anakartınızın ayarları hakkında bilgi edinin ve bu ayarı bulup kapatmaya çalışın. EIST FUNCTİON işlemcinizin hızını ayarlar bu kapalı olduğunda işlemci en yüksek hızında çalışır.
Dostum dediğin hakkında bir bilgi yok internette biraz baktım şunu bir çözemedik sinirlerim bozuldu inan.

Estağfurullah keşke herkes sizin gibi düşünceli olsa, nerededir bu ayar tam ismi bu mudur?

AMD'de tam karşılığı Turbo Core diye geçiyor. BIOS'da nasıl bilmiyorum. Bu teknoloji işlemci yüke çıktığında hızını önceden belirlenmiş yüksek bir frekansa yükseltir, diğer bir değim ile GHz değeri artar. Siz Overclok yapınca çakışma oluyor diye tahmin ediyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı