İşlemci i7-10750H CPU sıcaklık sorunu

Furiyn

Femtopat
Arkadaşlar merhaba,
Dün almış olduğum MSI marka GF75 Thin 10scxr model bilgisayarımda.
Intel(r) Core(tm) i7-10750H CPU @ 2.60GHz.
NVIDIA GeForce GTX 1650.
RAM 8 GB özellikler bulunmaktadır.
Bilgisayarda herhangi bir işlem yapmamama rağmen MSI Dragon Center üzerinden bilgisayar parçalarının sıcaklıklarını kontrol ettiğimde CPU sıcaklığının 55 derece olduğunu göstermekte ayrıca PUBG veya CS:GO oynadığım sıra işlemci PUBG'de 88-95 derece civarı, CS:GO'da ise 75 derece sıcaklıkta göstermektedir.
Sıcaklık değerlerinin bu derecede olması bana pek normal gelmediği için buraya yazıp düşüncelerinizi merak ettim.
Fotoğrafları da paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-08-06 at 14.20.26 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2020-08-06 at 14.20.26 (2).jpeg
    149,2 KB · Görüntüleme: 446
  • WhatsApp Image 2020-08-06 at 14.20.26.jpeg
    WhatsApp Image 2020-08-06 at 14.20.26.jpeg
    122,6 KB · Görüntüleme: 402
  • WhatsApp Image 2020-08-06 at 14.20.01 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-08-06 at 14.20.01 (1).jpeg
    55,3 KB · Görüntüleme: 376
Rehberlere göz ata bilirsiniz.

Laptop kullandığınızdan dolayı ısınması normaldir. Fan hızını arttırma vardı notebook fan Controller mi ne öyle şeyler vardı oradan fanı %100'e alıp bir daha bakabilirsiniz. Benim de şu an notebook ve boşta 65 derece. Çok isterseniz termal macununu daha kaliteli bir macun ile değiştirebilirsiniz.

Değerler cidden yüksek. Boşta o derecelerde olmasını ben güç ayarlarının dengelide değil de nihai yüksekte olduğunu düşünüyprum. Bundan dolayı boştayken bile işlemci maksimum GHz'de çalışıp işlemciyi ısıtabilir. Oyunlarda ise 95 derecelere çıkması tehlikelidir.

Arkadaşlar merhaba,
Dün almış olduğum MSI marka GF75 Thin 10scxr model bilgisayarımda.
Intel(r) Core(tm) i7-10750H CPU @ 2.60GHz.
NVIDIA GeForce GTX 1650.
RAM 8 GB özellikler bulunmaktadır.
Bilgisayarda herhangi bir işlem yapmamama rağmen MSI Dragon Center üzerinden bilgisayar parçalarının sıcaklıklarını kontrol ettiğimde CPU sıcaklığının 55 derece olduğunu göstermekte ayrıca PUBG veya CS:GO oynadığım sıra işlemci PUBG'de 88-95 derece civarı, CS:GO'da ise 75 derece sıcaklıkta göstermektedir.
Sıcaklık değerlerinin bu derecede olması bana pek normal gelmediği için buraya yazıp düşüncelerinizi merak ettim.
Fotoğrafları da paylaşıyorum.

Intel'in mobil işlemcileri fazla ısınır merak etmeyin gayet normal değerler. 100 derecenin üstüne çıkmadığı sürece sıkıntı yok.

İşlemci 45W ve 5 GHz işlemci. O işlemciye undervolt yapmak dışında hiçbir şekilde soğutamazsın heleki yeni aldıysan.

Dostum fanları son devirde döndürerek dener misin?
Bir de belki laptop tam hava alamıyordur laptopun altına, laptopu yükseltip hava almasını sağlayacak bir şeyler koyup dener misin çünkü bende de 10750h var laptopu biraz havaya kaldırdığımda fanlar daha çok hava alıyor 10 derece kadar daha fazla soğutuyor

Termal macun kurumuş olabilir daha kalitelisi ile değiştirebilirsiniz, ayrıca yaz sıcakları da bu konuda etkili (Max 6-7 derece) termal macunu değiştirirken tozlanma varsa fark edersiniz uygun rehberleri izleyip tozlanma varsa temizleyin. Fanları da Full'de çalıştırdığınızda laptop olmasına da bağlı olarak işlemcinizin 70 80 derece civarında çalışacağını tahmin ediyorum 10 derece falan düşer boşta da 50 gibi çalışacağını düşünüyorum.
Laptop'ta gayet normal değerler. Havalarda göz önüne alınırsa endişelenmeniz gereken bir durum yok.

95 derecelerden bahsediyor arkadaş bence endişlenmek gayet normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı