İşlemci için anakartın isteğinden daha büyük bir BIOS sürümü kullanabilir miyim?

atosahin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, selam Gigabyte B450M S2H anakart ile R5 3600 kullanmayı düşünüyorum. Toplayacağım sistemde ama anakart F1 BIOS sürümünde gelmekte işlemci ise en az F40 BIOS sürümünü istiyor. Onu bilgisayarcıda ya da İtopya'ya da Vatan'ın mağzalarında halledeceğim ama anakart için çıkmış en güncel BIOS sürümü F61C. Ben şimdi F61C sürümünü yüklersem R5 3600'ü takınca yüksek bir BIOS sürümü olduğu için çalışmayacak mı sistem?
Sürümlerin açıklamalarıyla aşağıda fotoğrafları var.
İyi Günler

Ekran görüntüsü 2021-07-24 220651.jpg

1627154358323.png

Ekran görüntüsü 2021-07-24 222002.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
F40 sürümü o işlemcinin mikrokodlarının dahil edildiği sürüm. Eğer mikrokodları sonraki sürümlerde BIOS dosyasndan çıkarılmadıysa (küçük BIOS belleğine sahip baz anakartlarda 1. ve 2. nesil için ayrı 3. ve 4. nesil için ayrı BIOS dosyaları var)

Son düzenleme:
F40 sürümü o işlemcinin mikrokodlarının dahil edildiği sürüm. Eğer mikrokodları sonraki sürümlerde BIOS dosyasndan çıkarılmadıysa (küçük BIOS belleğine sahip baz anakartlarda 1. ve 2. nesil için ayrı 3. ve 4. nesil için ayrı BIOS dosyaları var)ssss

Peki nereden bilebilirim çıkarılıp çıkarılmadığını eğer çıkarıldıysa güncelleyince Ryzen 7 takmam gerekecek.

Attığınız anakart modelinde mikrokodların çıkarılmasına dair bir ibare görmedim. Arayüzden kısarak mikrokodları dahil etmiş olabilirler. Sorunsuz bir şekilde istediğiniz sürüme güncelleyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı