İşlemci ile anakart arasındaki nesil farkı

Kasım Ak

Hectopat
Merhabalar.
Bende Intel i5 7400 işlemci var. Anakartım STRIX B250F GAMING'di ama bozuldu. Yeni bir anakart almam lazım. Hangi anakartı almalıyım? Aynı anakarttan mı? Yoksa ROG STRIX B365-F GAMING gibi bir anakartı alabilir miyim? Aralarında nesil farkı var. Acaba işlemcim ROG STRIX B365-F GAMING anakartı ile çalışır mı?

Son düzenleme:
Merhabalar.
Bende Intel i5 7400 işlemci var. Anakartım STRIX B250F GAMING'di ama bozuldu. Yeni bir anakart almam lazım. Hangi anakartı almalıyım? Aynı anakarttan mı? Yoksa ROG STRIX B365-F GAMING gibi bir anakartı alabilir miyim? Çalışır mı?
Hayır.

İşlemci ve anakart uyumunda, işlemci ve anakartın aynı soketi kullanması gerekir, işlemciniz 1151 pin ve bu yüzden anakartınızın da 1151 soket olması gerek, 1151 soket olmayan hiçbir anakartı o işlemci için kullanamazsınız.

Sizce eski anakarttan mı almalıyım? Yoksa başka bir anakart mı almalıyım? Bir öneriniz var mıdır?
İşlemciyi satıp AM4 Ryzen 1600AF+B450 (Eğer bütçe varsa 3600 de olabilir işlemci.)

Sizce eski anakarttan mı almalıyım? Yoksa başka bir anakart mı almalıyım? Bir öneriniz var mıdır?
Benim önerim işlemciyi satıp AMD'ye geçmeniz elinizdeki işlemci üst seviye ekran kartları ile darboğaz yapacaktır ileride upgrade ederken sıkıntı yaşayabilirisiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı